Konstbloggen

Samtal med Tove Eklund

Kreativiteten är slående i Tove Eklunds konstverk som oftast träder fram i form av kollage och där figurativa motiv blandas med abstrakta inslag. Med en förkärlek för former och rumslighet gestaltar hon mänskliga scener i olika sammanhang, med en naivistisk tonalitet.

Vårinspiration

Efter de långa vintermånaderna hälsar vi äntligen den efterlängtade våren välkommen, den perfekta tiden att ljusa upp våra hem efter det mörka halvåret. Utforska våra personliga favoriter för den kommande vår- och sommarsäsongen och låt ditt hem spegla den energi och glädje som våren för med sig.

Samtal med Lova Herdinius

Lova Herdinius karakteristiska konstverk befinner sig i gränslandet mellan det verklighetstrogna och det förvridna. Hon strävar efter att framhäva det ofullkomliga i våra vardagliga sammanhang och framkalla en kontrast mellan människan och omgivningen.

5 konstnärer i blickfånget

Vi utforskar fem olika konstnärer som presenterar en bredd av uttryck och perspektiv. Vi tar en närmare titt på Ingert Erikssons textilkonst, Sara Pålssons figurativa porträtt, Tove Eklunds lekfulla detaljer, Anna Zdanowicz färgstarka verk, och Stefanie Svenssons harmoniska uttryck.

Samtal med Amy Ived

Amy Iveds detaljrika målningar fångar omedelbart betraktarens uppmärksamhet och bjuder in oss till en fantasifylld värld, kantad av mystik och känslor. Genom små, subtila prickar och streck växer sakta originella teckningar fram, som balanserar mellan realism och modernt bildspråk.

5 tips för att köpa konst online

Vissa kan tro att det är svårt att hitta konst på nätet, men faktum är att det är en marknad som praktiskt taget exploderat de senaste åren. Nu finns möjligheten att smidigt hitta och uppleva den konst som fångar just ditt öga.

Samtal med Elin Boberg

Med stor noggrannhet och eftertanke gestaltar Elin Boberg figurativa konstverk, där människors känslotillstånd och kroppsrörelser är ett återkommande inslag. Trots den tidskrävande och komplexa oljemålningstekniken lyckas hon skapa detaljrika verk med intensiva och klara färgnyanser.

5 konstnärer i blickfånget

Vi riktar vi blicken mot fem olika konstnärer som erbjuder en mångfald av uttryck och perspektiv. Vi tar en närmare titt på ett av deras verk och inspireras av dess detaljrikedom och originalitet.

Samtal med Maria Lagesson Åberg

I konstnären Maria Lagesson Åbergs detaljrika konstverk finner man en stillsamhet och vördnad. Hon besitter den svåruppnåeliga förmågan att porträttera en abstrakt sinnesstämning i sina verk, vilket framkallar en nyfikenhet hos betraktaren.

Ola Art jobbar utanför ramarna med återvunnen konst

I en värld där avfall blir ett ständigt växande problem försöker många konstnärer hitta hållbara lösningar. Återvunnen konst har inspirerat konstnären Ola Niklasson att skapa humoristiska tavlor inspirerade av både kitsch och populärkultur.

Stefan Gadnell delar med sig av sin kärlek till akvarell

Med en lärarbakgrund har Stefan Gadnell tagit med sig pedagogiken utanför gymnasieskolans portar och lär idag ut akvarellmålning i Portugal, hemma i Norrtälje och på YouTube.

Från omslaget av telefonkatalogen till utsålda utställningar som akvarellist

Hans karriär i konstvärlden har slagit igenom som en raket om man ser till den korta period hans måleri har hållit på, men hans popularitet är inte att missta. Läs intervjun med Niklas Gustafsson.

Betydelsen av ett digitalt konstgalleri

Varför är det viktigt att synas med sin konst online? Vad är syftet? Och kan man faktiskt ge en rättvis bild av det fysiska konstverket? Frågorna kring den digitala konstscenen kan vara många. Vi reder ut funktionen och betydelsen av att ha ett digitalt galleri.

5 saker att tänka på när du ska söka in till konstskola

Att studera på konstskola är betydelsefullt på flera olika plan. Det medför en djupare förståelse för bildkonsten och dess historia, det bringar glädje och inspiration samt att det blir en viktig beståndsdel i ditt CV. Vi har listat fem viktiga faktorer som du bör ha i åtanke när du ska söka in till en konstutbildning.

Konst.se ställer ut på Affordable Art Fair Stockholm 2022

Den 20-e till 24-e april hittar du oss på Affordable Art Fair på Nacka Strandsmässan i Stockholm där vi ställer ut flera av våra konstnärer. Här hittar du spännande originalkonst i olika stilar och kan köpa med verken hem.

Kourosh Safinia om konstnärskapet som förevigar ögonblick utan betydelse

Genom att fånga små, betydelselösa stunder och sedan omvandla de till vackra minnen, skapar Kourosh Safinia målningar med vardagliga motiv.

Konstplattformen Konst.se lanserar möjligheten att visa konstverk i ditt rum med hjälp av AR-teknik

Anna Brandt för vidare konstnärsarvet

Stora abstrakta målningar som återspeglar naturen är konstnären Anna Brandts nisch. Hon som tidigare i livet inte alls var särskilt intresserad av att måla har idag sina konstverk hängandes runt om i hela Europa...

Konsten att måla porträtt

Ett porträtt handlar om mycket mer än utseende, yta eller image. Porträttkonsten kan ta oändliga former och skepnader, där en konstnärs stil skapar ett eget uttryck för den särskilda avbildningen.

Kirsi Hallberg följer sin livslånga dröm om konstnärskapet

Om vägen till ett färgsprakande konstnärskap – Hur går det till när en försäljningschef med fokus på karriären skolar om till konstnär på heltid?

Att hänga konst – en konst i sig

När du köpt konst som du älskar gäller det även att hänga det fint i ditt hem. Många anser att det är svårt att hänga konst, för att inte tala om att hänga upp en tavelvägg, därför är denna guide perfekt för dig som vill ha vägledning.

Hur börjar jag samla konst?

På Konst.se vill vi hjälpa dig att hitta konst som får ditt hjärta att slå ett extra slag. Vid en första anblick kan konstvärlden framstå som en skrämmande plats där det är svårt att ta sig in i. Vi guidar dig rätt!

Vad är NFT-konst och kan det påverka konstnärer i framtiden?

Den 11e mars auktionerade det prestigefyllda auktionshuset Christie’s ut ett NFT konstverk för svindlande 69 miljoner dollar. Men vad är NFT? I vår senaste artikel tar vi fasta på vad NFT är och om det kan påverka konstmarknaden i stort i framtiden.

Daniel Zausnig lär sig något nytt varje dag

En värmlänning med förkärlek till skogen och ett vaksamt öga för svärta. Hur hittar man plats i vardagen för sitt målande, vems råd är värda att lystra till och när kan man släppa iväg ett verk?

Karin Holmström lyssnar på sina målningar

En resa mot kreativ frihet via egenproducerade utställningar, oväntade samarbeten och avgörande möten. Hur går det till när en färgglad ekonom hittar hem i måleriet?

Tomas Hammar söker harmoni i den abstrakta expressionismen

Målningar sålda världen över och fler Instagram-följare än landets största konstinstitutioner. Detta efter bara några år som verksam konstnär. Hur gick det till?

Varför välja unik originalkonst?

På Konst.se säljer vi enbart unik originalkonst. Men vad betyder det egentligen och vilka skäl finns det för att välja just originalkonstverk?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy