Konstbloggen

Vad är NFT-konst och kan det påverka konstnärer i framtiden?

Den 11e mars auktionerade det prestigefyllda auktionshuset Christie’s ut ett NFT konstverk för svindlande 69 miljoner dollar. Men vad är NFT? I vår senaste artikel tar vi fasta på vad NFT är och om det kan påverka konstmarknaden i stort i framtiden.

Daniel Zausnig lär sig något nytt varje dag

En värmlänning med förkärlek till skogen och ett vaksamt öga för svärta. Hur hittar man plats i vardagen för sitt målande, vems råd är värda att lystra till och när kan man släppa iväg ett verk?

Karin Holmström lyssnar på sina målningar

En resa mot kreativ frihet via egenproducerade utställningar, oväntade samarbeten och avgörande möten. Hur går det till när en färgglad ekonom hittar hem i måleriet?

Tomas Hammar söker harmoni i den abstrakta expressionismen

Målningar sålda världen över och fler Instagram-följare än landets största konstinstitutioner. Detta efter bara några år som verksam konstnär. Hur gick det till?

Varför välja unik originalkonst?

På Konst.se säljer vi enbart unik originalkonst. Men vad betyder det egentligen och vilka skäl finns det för att välja just originalkonstverk?

5 saker du som konstnär kan göra för att ta dig igenom coronakrisen

Vi på konst.se vill hjälpa till dig igenom coronakrisen med några handfasta tips som kommer att underlätta för dig som konstnär att istället nå ut i en digitaliserad värld.