Konstbloggen

Anna Brandt för vidare konstnärsarvet

Stora abstrakta målningar som återspeglar naturen är konstnären Anna Brandts nisch. Hon som tidigare i livet inte alls var särskilt intresserad av att måla har idag sina konstverk hängandes runt om i hela Europa...

Konsten att måla porträtt

Ett porträtt handlar om mycket mer än utseende, yta eller image. Porträttkonsten kan ta oändliga former och skepnader, där en konstnärs stil skapar ett eget uttryck för den särskilda avbildningen.

Kirsi Hallberg följer sin livslånga dröm om konstnärskapet

Om vägen till ett färgsprakande konstnärskap – Hur går det till när en försäljningschef med fokus på karriären skolar om till konstnär på heltid?

Att hänga konst – en konst i sig

När du köpt konst som du älskar gäller det även att hänga det fint i ditt hem. Många anser att det är svårt att hänga konst, för att inte tala om att hänga upp en tavelvägg, därför är denna guide perfekt för dig som vill ha vägledning.

5 tips för att köpa konst online

Vissa kan tro att det är svårt att hitta konst på nätet, men faktum är att det är en marknad som praktiskt taget exploderat de senaste åren. Nu finns möjligheten att smidigt hitta och uppleva den konst som fångar just ditt öga.

Hur börjar jag samla konst?

På Konst.se vill vi hjälpa dig att hitta konst som får ditt hjärta att slå ett extra slag. Vid en första anblick kan konstvärlden framstå som en skrämmande plats där det är svårt att ta sig in i. Vi guidar dig rätt!

Vad är NFT-konst och kan det påverka konstnärer i framtiden?

Den 11e mars auktionerade det prestigefyllda auktionshuset Christie’s ut ett NFT konstverk för svindlande 69 miljoner dollar. Men vad är NFT? I vår senaste artikel tar vi fasta på vad NFT är och om det kan påverka konstmarknaden i stort i framtiden.

Daniel Zausnig lär sig något nytt varje dag

En värmlänning med förkärlek till skogen och ett vaksamt öga för svärta. Hur hittar man plats i vardagen för sitt målande, vems råd är värda att lystra till och när kan man släppa iväg ett verk?

Karin Holmström lyssnar på sina målningar

En resa mot kreativ frihet via egenproducerade utställningar, oväntade samarbeten och avgörande möten. Hur går det till när en färgglad ekonom hittar hem i måleriet?

Tomas Hammar söker harmoni i den abstrakta expressionismen

Målningar sålda världen över och fler Instagram-följare än landets största konstinstitutioner. Detta efter bara några år som verksam konstnär. Hur gick det till?

Varför välja unik originalkonst?

På Konst.se säljer vi enbart unik originalkonst. Men vad betyder det egentligen och vilka skäl finns det för att välja just originalkonstverk?

5 saker du som konstnär kan göra för att ta dig igenom coronakrisen

Vi på konst.se vill hjälpa till dig igenom coronakrisen med några handfasta tips som kommer att underlätta för dig som konstnär att istället nå ut i en digitaliserad värld.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy