5 tips för att köpa konst online

5 tips för att köpa konst online

Vissa kan tro att det är svårt att hitta konst online men faktum är att det är en marknad som praktiskt taget exploderat de senaste åren. Nu finns möjligheten att uppleva all sorts konst på dina villkor från din smartphone eller dator. Här vi går igenom våra fem bästa tips för att köpa konst på nätet.

Yuanyuan Liu
Livet i dammen, 2021, Olja

1. Efterforska rätt

Precis som med allt du köper eller införskaffar är det extra speciellt att det finns en historia eller inspiration till föremålet. Gällande originalkonstverk tipsar vi om att läsa på om konstnären bakom verket för att på så sätt ta reda på konstnärens historia och inspiration. Efter några minuters läsning kan du skapa en djupare känsla av sammanhang vilket verkligen gör upplevelsen än mer speciell när du väljer, hänger och visar dina vänner ditt nya konstverk. En bra utgångspunkt för att på ett sätt lära känna konstnären bättre är genom att läsa konstnärens presentation på Konst.se och beskrivningarna av konstverken.


2. Stressa inte

Vi alla vet att internetshopping många gånger är menat att gå snabbt och rappt men här rekommenderar vi dig att göra tvärtom med en twist. Ta god tid på dig att söka igenom konstverk till salu och läs på om konstnären när du söker verket som är perfekt för dig. Att köpa konst är en väldigt personlig upplevelse, precis som konstverket och konstnären själv, har vi alla olika stil. Det är en konst i sig att bemästra balansen mellan hur länge du kan fundera över ett konstinköp och när det är för sent och redan sålt, speciellt när det kommer till originalkonst. Det är viktigt att valet känns rätt för dig men beslutet bör inte stressas fram. På Konst.se kan du skicka en Köpförfrågan där du kan fråga konstnären mer ingående om verket om du har några funderingar. Det uppskattas alltid.

Anna Artistockholm Brandt
CôTÉ COUR Nr1, 2021, Akryl

3. Fundera kring din inredning

Att inreda med originalkonst är ett fantastiskt sätt att addera extra karaktär till ditt hem och framhäva din personlighet. När du är på jakt efter ett konstverk kan vara värt att tänka på hur verket kommer gå ihop med din nuvarande inredning. Är du ute efter ett verk som drar till sig allas blickar? Eller ett något mer harmoniskt som kompletterar ditt hem och inredning på ett härligt sätt? Kom ihåg att dina originalkonstverk antagligen kommer finnas med dig längre än nuvarande styling och annan dekoration i hemmet. Överväg spännande kombinationer med konstverken och inredningen så som att knyta an konstverket till ett rums färgschema eller spännande matchningar med möbler. Listan kan göras oändlig!

Jonas Melcherson
Fortuna av Rhadermoor, 2019, Olja

4. Våga fråga

Som vi tidigare nämnt kan du på Konst.se lätt komma i kontakt med konstnären bakom verket för att få svar på alla din frågor kring verket. Kanske vill du veta mer om hur det är skapat? Vilka tankar som är underliggande till verket, eller om det fanns någon särskild inspirationskälla? Intresset för konst yttras i samtal och diskussioner så var inte rädd för att ta reda på mer på egen hand.

Du kan även kontakta oss på Konst.se för att få experttips och råd. Vår kundservice svarar gärna på dina frågor för att göra ditt nya konstinköp så smidigt som möjligt.


5. Filtrera din sökning efter smak och tycke

På Konst.se kan du enkelt bläddra bland originalkonst som är till salu under fliken Köp konst. Har du ett specifikt konstverk som du är ute efter? Då kan du förfina din sökning genom våra anpassade filter. Är du endast ute efter ett stort pampigt verk? Perfekt, det går att filtrera efter storlek! Endast akryltavlor eller akvarellmålningar? Inga problem, det går även att filtrera efter teknik. Konstverk i en specifik prisklass? Filtrera då efter pris!

För oss på Konst.se är vårt mål att göra ditt nästa konstinköp så smidigt som möjligt så att processen ska vara njutbar för dig när du söker efter det perfekta originalverket för dig och ditt hem. Här behöver du inte leta länge för att hitta konst som får ditt hjärta att slå lite extra hårt.

 
Läs mer:
Hur börjar jag samla konst?
Varför ska du välja unik originalkonst?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy