Varför ska du välja unik originalkonst?

På Konst.se säljer vi enbart unik originalkonst. Men vad betyder det egentligen? Originalkonst är konst som bara finns i ett enda exemplar - ett hantverk där varje penseldrag, varje form och varje känsla som konstnären förmedlar genom verket inte återfinns någon annanstans. Inget verk är det andra likt.

Så varför ska du välja att handla originalkonst? Varje person upplever konst på sitt eget sätt och har sina preferenser, men här kommer några anledningar till varför vi tror starkt på just originalkonsten.

Omge dig med något du älskar

Vi kan börja med att fundera på varför konsten finns överhuvudtaget. En av orsakerna är människans strävan efter vackra saker i livet. Visst är det härligt att kunna omge sig med föremål som man mår bra av? Därför är det av största vikt att bli kär i konstverket som man tänker pryda sitt hem med. Konstverket ska verkligen tilltala dig och väcka dina känslor, inte bara se snyggt ut i rummet (fast det också såklart). Man brukar säga att det perfekta konstverket ska vara riktigt vackert för dig, men samtidigt göra dig en aning obekväm, det ska finnas något i det som får dig att ifrågasätta och tänka i nya banor.

Ett riktig bra originalkonstverk blir en del av dig själv och du kommer att njuta av det i längden, utan att behöva anpassa dig till skiftande inredningstrender.


Uttryck din unika personlighet

Ett riktigt bra konstverk ska inte bara tala för dig utan också berätta något om dig. Man kan säga en hel del om personen genom att titta på konstverken hemma hos ägaren. Alla vi människor är unika och konsten är ett sätt att understryka vår unika personlighet. Men om man ska vara ärlig så vill vi också alltid utmärka oss själva genom att äga något som ingen annan har - ju mer sällsynt desto bättre.

Wolf- Rook
Iguana, 2019, Olja

Bläddra bland olika genrer, former och färger på Konst.se och upptäck din egen stil. Vad tilltalar dig mest - en mjuk och harmonisk akverell eller kanske en skarp och ultramodern målning?


Dekorera ditt hem

Ingen kan ifrågasätta att en av konstens huvudsakliga uppgifter är att dekorera våra hem. Genom att hänga en tavla på väggen kan du skapa en önskad atmosfär i rummet. Det finns oändliga möjligheter att matcha konsten med din inredning och styrka den känslan som du vill uppnå. Konsten är även perfekt för dem som inte vill eller kan måla om eller tapetsera hemma. De flesta konstverk går utmärkt att matcha ihop med vita ytor som i sig gör det enkelt för dig som inredare.

Till skillnad från fotografier och reproduktioner har unik konst också framträdande struktur som sticker ut och drar till sig uppmärksamhet i din inredning.

Annette Landin
Claire du lune, 2020, Akryl

På Konst.se har vi gjort det lättare för dig som söker konst i specifika färger att hitta rätt - du kan nu välja vilka färger ska vara framträdande i sökningen. Dessutom kan du även välja storlek och layout som gör det enklare att hitta konstverk för specifika ytor i ditt hem.


Investera i konst

Det är ingen hemlighet att vissa unika konstverk ökar i värde med tiden. Om du lyckas välja rätt konstnär och konstverk så kan ditt köp bli en bra investering. Vem vet, kanske blir den tavlan du gillar ett eftertraktat auktionsobjekt om några år?

Adam Lunderup
Donald, 2020, Akryl

Stötta svenska konstnärer

Vi på Konst.se säljer inga massproducerade handmålade kopior från Kina, utan enbart originalkonst skapad av svenska konstnärer. Nuförtiden är det ingen som tvekar att närproducerat är bra för både människan och miljön. Vi håller med och tillämpar samma princip för konsten vi säljer.

Det är lätt att bli hemmablind när vår uppmärksamhet dras åt trendiga uppstickare från alla världens hörn, men tänk på att vi faktiskt har otroligt många skickliga konstnärer hemma i Sverige.


På Konst.se kan du hitta helt unika verk som du kanske inte visste om. Och vem vet, kanske hittar du det där perfekta konstverket som du förälskar dig i?

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy