Hjälp & guider / Villkor


Villkor för medlemmar på Konst.se

Dessa villkor gäller mellan registrerade medlemmar på Konst.se och plattformen Konst.se (Impressive Art Sweden AB, organisationsnummer 559321-9768).


Urval

Konst.se är en öppen plattform och alla konstnärer är välkomna att registrera sig och skapa sitt galleri.

För att tillmötesgå våra besökares förväntningar på kvalité, variation och unikhet förbehåller vi oss rätten att själva handplocka och kurera innehållet på plattformen, bl.a. på startsidan och i kategori-listningarna. Utvalda konstnärer väljs ut allt eftersom nya verk laddas upp samt från redan befintliga konstnärer. Vi ser över utvalda konstnärer regelbundet.

Då Konst.se är en stor, öppen och välkomnande plattform är detta det mest effektiva och uppskattade sättet att lyfta högkvalitativa konstnärskap. Läs mer om våra urvalskriterier.


Försäljning

För att sälja din konst på Konst.se behövs ett Premiumkonto (betaltjänst). Om du inte har ett Premiumkonto får du inte sälja konstverk, marknadsföra dina tjänster, marknadsföra en annan hemsida eller sociala medier på Konst.se.

Vi kräver ingen exklusivitet. Konst.se är en öppen plattform och vi ser det som vårt uppdrag att ge konstnärer en smidig, rättvis och lätthanterlig plats att visa upp sin originalkonst på.

Hos Konst.se litar konstköpare på att upplägget och processen är rättvis och jämlik och står för värde samt unik kvalitet. Om du säljer dina verk på andra ställen behöver därför dina priser vara samma överallt. Vi förbehåller oss rätten att åtgärda detta vid icke-tillåten prissättning.

Som konstnär är det du själv som sätter villkoren för betalning och leverans.

Originalkonst

Vi tror starkt på originalkonst och dess unika värde. Endast unika original-konstverk får säljas på Konst.se - inga reproduktioner, prints, posters, giclée-tryck etc.

Konst-grafik (ex. litografier, screentryck, etsningar) får säljas i numrerad och signerad upplaga. Upplagan får vara max 150 och ska stå framgå i verkets beskrivning. Skulpturer får säljas i upplaga om max 20.

Prints

Som konstnär får du, om du vill, visa upp prints i ditt galleri, men inte prissätta dem. Vi föreslår att du i så fall skapar ett separat album tillägnat dina prints. Konstköpare kan då kontakta dig vid intresse.

Digital konst

Digital konst får publiceras om den är skapad digitalt (t.ex. på en surfplatta) eller utgör ett väsentligt bearbetat fotografi. Digital konst får enbart säljas om verket säljs i ett exemplar, vilket ska framgå av beskrivningen till konstverket. Det ska även framgå hur verket levereras (digitalt eller i form av print).

Det är inte tillåtet att publicera AI-genererade bilder.

Fotografi

Fotografi får inte publiceras och säljas på Konst.se.


Dina uppgifter

Konst.se kan skicka e-post rörande sajten och ditt konto till dig. Vi använder aldrig dina personuppgifter i andra syften än för att tillhandahålla våra tjänster och säljer inga uppgifter till 3e part. Se även vår integritetspolicy för mer detaljerad information om vår personuppgiftshantering.

Konst.se förbehåller sig rätten att ta bort bilder av dålig kvalité (t.ex. snett tagna, suddiga och mörka bilder). Konst.se kan också redigera bort uppenbart olämplig information i presentationer.


Upphovsrätt

Du som konstnär äger upphovsrätten till dina verk. Läs mer om upphovsrätt.

Vi använder bilder på din konst för att visa upp din konst på plattformen och för att marknadsföra din konst och plattformen i våra externa kanaler. Om du önskar att vi inte använder din konst i vår marknadsföring kan du kontakta oss om detta.

Du är också ansvarig för att allt material som du publicerar på Konst.se inte utgör något upphovsrättsintrång.

Det är endast du som konstnär eller en som har fullmakt som får lägga upp verk och skapa en presentation på Konst.se.


Kontoavslut

Du kan när som helst avsluta ditt konto genom att kontakta oss. När du avslutar ditt konto så raderar vi kontot fullständigt och använder inte dina uppgifter eller bilder mer. Det går inte att återställa ett raderat konto.

Konst.se kan stänga av konton utan förvarning vid olaglig, otillåten eller tydligt olämplig användning av tjänsten.


Villkoren uppdaterades senast 2021-08-06
Impressive Art Sweden AB

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy