Hjälp & guider / Hur fungerar "Relevans" och var visas mina verk?

Hur fungerar sorteringen på "Relevans"?

Konst.se är en plattform som är öppen för alla konstnärer. Samtidigt vill vi hålla en hög kvalitetsnivå för att motsvara våra besökares förväntningar och lyfta upp det mest intressanta innehållet bland alla våra konstnärer.

Sorteringen på relevans bygger på en komplex algoritm som lyfter upp verk och konstnärer baserat på en rad olika kriteria—framförallt att våra besökare gillar verken samt att konsten är högkvalitativ, intressant och unik. Bra kvalitet på bilderna av konstverken rankar också högt i sorteringen.

Vilka verk visas under rubriken Konstverk?

Om du har ett Premium-konto så visas dina verk i de kategorier som är valda för respektive verk. Verk med anmärkning på bildkvalitén visas dock inte.

Dina verk visas även under sektionen "Köp konst" (för verk som är till salu).

Vilka verk visas på startsidan?

På startsidan visas kurerade konstnärer av Konst.se.
Vi väljer ut de konstnärer som visas främst efter följande kriterier:

Vi väljer ut konstnärerna allt eftersom nya verk laddas upp (även från befintliga konstnärer) och ser över utvalda konstnärer regelbundet. För nyregistrerade konstnärer kan det ta ett tag innan vi har hunnit granska ert konto. Tänk framförallt på att skapa en välfylld presentation och lägga upp högkvalitativa bilder av dina verk.

Vilka verk väljs ut till kurerade samlingar?

Vi skapar kurerade samlingar utifrån spännande teman och trender. Vi väljer inte konstverk till samlingar utifrån önskemål, utan det är vi själva som kurerar dessa.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy