Oljemålning Svunnen tid, Anna Rönnbäck

Svunnen tid, 2022

Olja
53 x 70 cm

Ville måla en oljemålning endast med palett kniv. Detta är fönstret på en gammal byggnad som funnits sedan jag var liten.

Olja på duk

Om konstnären

Jag målar mycket natur motiv och gärna från platser jag besökt. Tillbringar somrarna i Norrbotten där de vackra omgivningarna ger mig lust att återskapa naturen i mina målningar. Ofta utgår jag från foton jag tagit själv.

Har gått på konstskola där jag fått lära mig att skulpturera i lera/gips, teckna Kroki med tusch/ kol/krita, Grafiskt tryck och oljemåleri mm.

Har också studerat ett år till Dekormålare i drickamålning där man använde sig av öl/pigment/linolja. Lärt mig marmorering och träådringsteknik, gresille ornament/stuckatur målning och en del förgyllning.
Praktisera 5 veckor i Stockholm och Malmö för uppbyggnaden av ”Funnys äventyr” i Malmö, en rolig och utvecklande tid. (Projekt ansvariga Thor Svae och Staffan Götestam)
Innan dessa utbildningar är jag autodidakt och har alltid varit kreativ på olika sätt. Målat tavlor i akryl bla.

Utbildning
*Tibro hantverksakademi Dekormålare 1 år
*Konstskolan västerås 2 år

Utställningar
Hamnmagasinet (Enköping)

Enköpings posten, entrén

Grafiska sällskapet i Stockholm

NU!!
Utställning 17-25 maj på museet i Västerås.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se