Anna Rönnbäck

Anna Rönnbäck

Enköping, Uppsala län    Född: 1972

Jag målar mycket natur motiv och gärna från platser jag besökt. Tillbringar somrarna i Norrbotten där de vackra omgivningarna ger mig lust att återskapa naturen i mina målningar. Ofta utgår jag från foton jag tagit själv.

Har gått på konstskola där jag fått lära mig att skulpturera i lera/gips, teckna Kroki med tusch/ kol/krita, Grafiskt tryck och oljemåleri mm.

Har också studerat ett år till Dekormålare i drickamålning där man använde sig av öl/pigment/linolja. Lärt mig marmorering och träådringsteknik, gresille ornament/stuckatur målning och en del förgyllning.
Praktisera 5 veckor i Stockholm och Malmö för uppbyggnaden av ”Funnys äventyr” i Malmö, en rolig och utvecklande tid. (Projekt ansvariga Thor Svae och Staffan Götestam)
Innan dessa utbildningar är jag autodidakt och har alltid varit kreativ på olika sätt. Målat tavlor i akryl bla.

Utbildning
*Tibro hantverksakademi Dekormålare 1 år
*Konstskolan västerås 2 år

Utställningar
Hamnmagasinet (Enköping)

Enköpings posten, entrén

Grafiska sällskapet i Stockholm

NU!!
Utställning 17-25 maj på museet i Västerås.

Aktuellt

Planerar nu för att ställa ut delar av mina arbeten på ”Vårkonst” i Enköping under Påskhelgen 2023. Hoppas på många besökare.
Publicerat 16 januari

Kontakta Anna Rönnbäck

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy