Susanne Arvidsson

Oljemålning Summertime, Susanne Arvidsson

Susanne Arvidsson

Summertime, 2020

Olja
100 x 100 cm

Såld
Såld

Om konstnären

Målarlivet i Färgstark Harmoni: Konstnär Susanne Arvidssons Resa genom Kreativitet och Framgång

I Tanzania, mitt i den afrikanska vildmarken, fann jag inte bara äventyr och upplevelser utan också en djup koppling till min konstnärliga själ. Under ständigt blå himmel och omgiven av naturens underverk, lät jag mina kreativa tankar flöda fritt. Utomhus, på sidentyg som spändes upp på ramar av kunniga hantverkare i Dar es Salam, förvandlade jag mina intryck till målningar. Zebror och massajer, symboler för min tid i Afrika, blev de hjärteärenden som jag med mina penseldrag gav liv och färg.

Passionen för måleriet blomstrar fullt ut när jag skapar storslagna oljemålningar som fångar den värld som omger mig. I mina konstverk intar både människor och djur en central roll, de är grundläggande byggstenar i min kreativa process.

Min kärlek till katter har varit en del av mig sedan barndomen, och när jag tog mina första steg bort från barndomshemmet välkomnade jag två lurviga kattkompisar in i mitt liv. Åren har gått och olika katter har fyllt min tillvaro med glädje. Deras närvaro har blivit en oumbärlig del av mitt livsstilsval.

Bland mina fyrbenta vänner finns Cleopatra, min nuvarande katt, som räddades från en osäker framtid av Örebro Katthem. Hon kom in i mitt liv när hennes tidigare ägare tappade intresset och tänkte göra sig av med henne. Som jourhem öppnade jag dörren till mitt hjärta, och det dröjde inte länge innan det stod klart att Cleopatra hade funnit sitt eviga hem. Trots att hon enbart avbildas med en svansstump eller i ögonblick i mina verk, är hon en ständig källa till harmoni och inspiration.

De latinamerikanska dansarnas passion har blivit en kontinuerlig källa till inspiration när jag väljer mina motiv. Jag strävar efter att förmedla de känslor jag själv upplever i dansens rytm. Genom att använda oljefärger, torrpastell och akryl skapar jag magi på duken, där uttrycksfulla ansiktsdrag och minnesvärda ögonblick får liv.

I min konstvärld applicerar jag ofta flera lager färg för att ge mina verk djup och dimension. Under min tid som konstnär har jag gett liv åt otaliga målningar, och min kreativa resa fortsätter med en outtröttlig glädje och en ständig strävan efter att utforska nya horisonter.

- "Inget kommer gratis."

Jag har förmånen att få leva som konstnär i stort sett mitt hela yrkesverksamma liv. Utöver mitt eget skapande undervisar jag i bild på en skola och driver olika konstkurser. Genom att tänka utanför boxen och se möjligheter har jag funnit en balans mellan mitt skapande och min önskan att dela med mig av min passion till andra.

Mina verk sträcker sig över en mängd olika tekniker, inklusive akvarell, oljepastell, torrpastell, powertex, oljemålning och akrylmålning. Min konst kännetecknas av djärva färger och expressiva uttryck. Jag målar intuitivt och fritt, och jag delar gärna med mig av min teknik, som jag kallar "virrvarr", genom mina kurser. Den här tekniken har hjälpt många att hitta tillbaka till sin lekfullhet och skaparglädje.

Min resa som konstnär har krävt hårt arbete och uthållighet. Genom åren har jag aktivt sökt utställningsmöjligheter och samarbetat med olika platser, som butiker, caféer och restauranger, för att visa upp min konst. Jag har aldrig väntat på att erbjudanden ska komma till mig - istället har jag skapat mina egna möjligheter och använt min fantasi för att nå ut till en bred publik.

Mitt mål är att inspirera andra att följa sin passion och våga tänka utanför de traditionella ramarna. Med en övertygelse om att kreativitet och konstnärlighet kan berika våra liv, strävar jag efter att skapa långvariga relationer genom mitt arbete och min närvaro på utställningar. Jag tror att konsten kan vara en väg till självförtroende och glädje, och jag är dedikerad till att dela med mig av den glädjen till andra genom mina verk och mina kurser.

Min resa som konstnär fortsätter, och jag ser fram emot framtida möjligheter att utforska nya platser, dela med mig av min passion och skapa magi på duken.

Är du intresserad av att köpa min konst eller bara kontakta mig? Nå mig på:

Telefon: 073 516 96 00
Mail: susanne.arvidsson@hotmail.se

Medlem i konstnärsförening
Helsingborgs konstförening, Norra Vätterns bildkonstnärer

Med i konstrunda
Norra Vätterns konstrunda 2022-04-30 - 2022-05-01

Utställningar
Jag har under många år skapat designs för ljudabsorberande tavlor, vilka bland annat återfinns i Kinnarps sortiment. Mina konstverk pryder väggar över hela Norden som både offentlig utsmyckning och effektiv ljuddämpning.

Mitt björkserie, röda tulpanserie, vita tulpanserie och stora kala eken har blivit en del av sjukhus, skolor och företags miljöer. Dessa motiv har inte bara visat sig vara visuellt tilltalande, utan även fungerat som praktiska lösningar för att förbättra akustiken.

Genom åren har jag deltagit i otaliga utställningar av olika omfattningar. En minnesvärd händelse är en imponerande utställning som anordnades av Kuwait stat när jag och min familj bodde i Kuwait under 1996.

Min konstnärliga strävan har sträckt sig bortom traditionell konst och inkluderat design av kartongemballage för företag samt skapandet av exklusiva vin- och öletiketter. Dessutom har jag haft äran att designa eleganta scarfs och slipsar för framstående företag som Astra Zeneca, Atlas Copco, och Capio Läkargruppen, bland andra.

Det är med stolthet jag nämner att Umeå universitet har valt en av mina målningar, där björkstammar avbildas, som en symbol för deras identitet. Det är en bekräftelse på hur min konst har en förmåga att berika olika sammanhang och skapa varaktiga intryck.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se