Susanne Arvidsson

Susanne Arvidsson

Jag heter Susanne Arvidsson är född och uppvuxen i Örebro. Har målat sedan 13 års ålder och levt på min konst i hela mitt liv.

Idag har jag aktiebolag och är en aktiv konstnär som nu under åren med pandemin sålt mer än någonsin tidigare.

Förra hösten hade jag en separatutställning på Örebro slott som var otroligt lyckad och där jag hade turen att hamna i ett läge där Corona Pandemin såg bättre ut och därför släpptes restriktionerna något.

Alla ca 40 tavlor jag hade med där såldes.

Jag har sedan under året 2021 haft två separatutställningar som också sålt väldigt bra.

I Höst , alltså 2021 23-26 september kommer jag ha en ny stor utställning på Örebro slott närmare bestämt i Nordvästra tornet.

En helt fantastisk miljö som slår alla med häpnad.

I Augusti i år, alltså 26 - 29 Augusti kommer jag ha utställning på Galleri Gamla Kyrkogatan i Landskrona.

Ett visst utbud av min konst visas på olika hotell i Skåne och nu fram till mitten på Juni finns dom på Teaterhotellet i Malmö.

Allt nytt jag målar hängs upp och säljs i en butik som heter Concept Store och som ligger i den absolut mest centrala platsen i Örebro, adress: Drottninggatan 28, Örebro.
Där finns mina tavlor alltid förutom när jag har större separatutställningar.

Där säljs även mina posters och exklusiva konsttryck som är i små handsignerade och numrerade upplagor på max 10 ex per motiv.

Från början var stilen naturalistisk och mycket detaljrik, med åren så har även den abstrakta och naivistiska stilen tilltagit.

Jag verkligen älskar att måla stora oljemålningar med motiv inspirerade från både människor, djur och natur.I mina målningar är människor och djur viktiga.
Jag är en kattälskare sedan barnsben och det första jag gjorde när jag flyttade hemifrån var att skaffa två katter och sedan dess har katter avlöst varandra när ålderdomen tagit deras liv.
Alka mina katter under åren har betytt så otroligt mycket och ett liv utan katt är inget för mig.

Den katt jag har äran att vara matte åt nu kommer från Örebro Katthem och skulle avlivats för den tidigare ägaren hade tröttnat och ville bara bli av med den omedelbart och jag tog emot henne som tilltänkt jourhem.
Det tog mig en vecka att inse att jag aldrig skulle lämna Cleopatra ifrån mig och idag är hon min ögonsten och hon finns med i nästan alla mina målningar om än bara med en svansstump eller bara ett öga.

Katt i mina tavlor betyder harmoni.

Jag dansar olika latindanser och just dans inspirerar mig i motivval. Känslor som jag kan känna av själv i samband med dans är något jag vill förmedla.

Ansiktsuttryck, personligheter, händelser och mycket humor, då är det oljefärger , torrpastell och akryl som gäller som material.

Jag målar oftast lager på lager av färger för att få ett djup i målningen.

Är du intresserad av att köpa min konst eller bara kontakta mig? Nå mig på:

Telefon: 073 516 96 00
Mail: susanne.arvidsson@hotmail.se

Utställningar
Jag har designat motiv under många år till ljudabsorberande tavlor som bland annat Kinnarps har i sitt utbud och mina verk finns i hela Norden som offentlig utsmyckning/ ljuddämpning.

Sjukhus, skolor och företag har min björkserie, röda tulpanserie, vita tulpanserie och / eller stora kala eken på sina väggar.

Jag har varit med på otaliga utställningar både mindre och större men en utställning som sticker ut i mitt minne är en väldigt stor utställning som Kuwaits stat anordnade när jag och min familj bodde i Kuwait under året -96.

Jag har designat kartong emballage till företag, designat vin och öletiketter på uppdrag, designat scarfs och slipsar till mycket stora företag som bland annat Astra Zeneca, Atlas Copco, Capio Läkargruppen, mfl.

Umeå universitet har köpt rättighet och använder en av mina målningar med Björkstammar som deras signum.

Nu i vår kommer jag vara med på Konstrundan i Skåne som ligger i samband med Påsken.

Aktuellt

Just nu jobbar jag med att illustrera bilder till en barnbok som ska vara klar till utställningen på Örebro slott 23-26 september
Publicerat 10 juni
Stor Separat utställning 23 -26 september Örebro slott.

Separat utställning 26-29 Augusti Landskrona Galleri Gamla Kyrkogatan
Publicerat 10 juni
Ett urval av min konst ( Originalmålningar) hänger på Teaterhotell i Malmö 11/5-22/6 2021
Publicerat 24 maj

Kontakta Susanne Arvidsson

Örebro Örebro län
+46735169600