Hjälp & guider / Att lyckas med ditt galleri


Några tips för att lyckas med ditt galleri


Bildkvalité

Se till att dina bilder är tydliga och skarpa - följ vår guide för att ta bra bilder på dina konstverk. Om bilderna håller en sämre kvalité försämras intrycket av konstverket. En följd av detta kan bli att besökaren har svårt att få en rättvis och seriös bild av verket och att man genom det kan förlora den potentiella kunden. Tänk på att fotografera konstverket i dagsljus och att få med så lite av bakgrunden som möjligt. Har du svårt att ta bilder själv föreslår vi att du tar hjälp av någon i din närhet som bemästrar fotokonsten lite mer.


Beskriv dina verk

Skriv detaljerade beskrivningar till dina verk och ange så mycket information som möjligt. Detaljer som är viktiga att beskriva kan bland annat vara: storlek, pris, titel, teknik, eventuell fraktkostnad vid köp och om verket är inramat eller inte. Desto mer information spekulanten får, desto bättre helhetsbild får hen av verket. Detta kan resultera i en snabbare köpprocess, då personen inte känner behov av att se konstverket “på riktigt” och istället köper verket direkt via ditt onlinegalleri.


Uppdatera ditt galleri

Ladda kontinuerligt upp nya verk i ditt galleri och se till att ditt galleri fortsätter vara attraktivt för besökaren att komma tillbaka till. När vi ser något fler gånger lägger vi det på minnet. Desto oftare en besökare ser dina konstverk, desto mer troligt är det att personen väljer att köpa det. Med ett uppdaterat galleri väcker du besökarens nyfikenhet och får hen att vilja återvända för att se mer.


Profilbild och bakgrundsbild

Ladda upp en profilbild och en bakgrundsbild som representerar dig som konstnär. Första intrycket är av stor vikt i konstnärliga sammanhang. Precis på samma sätt som vi bildar oss en uppfattning av ett konstverk, skapar vi oss även en uppfattning om personen bakom verket. För många kunder är det viktigt att ha en mer personlig kontakt med konstnären. Se därför till att ge besökaren en mer beskrivande bild om dig som konstnär så hen lär känna dig lite mer.


Utställningar och konstföreningar

Lägg till utställningar som du har deltagit i, om du är med i en konstrunda eller konstförening. Du bör se ditt galleri som ditt konstnärliga CV. Detta kan bland annat vara till stor vikt om du till exempel ska skicka ansökningar till konstskolor eller ansöka om stipendier.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy