Hjälp och guider / Försäljning av konstverk


Vad krävs?

För att sälja konstverk på Konst.se måste du som konstnär ha ett Premiumkonto. Här tecknar du Premiumkontot.


Vad kostar det?

Vi tar ingen provision eller avgifter vid försäljning av konstverk. Allt som behövs är ett Premiumkonto. Det kan du teckna på sidan Ditt konto när du är inloggad.


Vad får säljas?

Endast unika originalkonstverk får säljas på Konst.se. Inga reproduktioner, prints, posters, giclée-tryck etc. får säljas. Det går bra att visa upp prints, men du får inte prissätta dessa. Konst-grafik (ex. litografier, screentryck, etsningar) får säljas i numrerad och signerad upplaga. Upplagan får vara max 150 och ska stå framgå i verkets beskrivning. Skulpturer får säljas i upplaga om max 20.

Om du säljer digitalt skapade konstverk måste du tydligt intyga i verkets beskrivning att verket endast säljs i ett exemplar. Information om hur leverans sker (som digital fil eller tryckt på canvas, storlek o.s.v.) bör även finnas med i beskrivningen. Flera exemplar av samma konstverk får inte säljas.

Foto får inte publiceras eller säljas på Konst.se.


Hur sälja?

Ladda upp en bild på konstverket som du vill sälja. Försök att ta en så tydlig bild som möjligt.
Ange ett pris för att verket ska visas under sektionen "Köp konst". Priset ska anges exklusive eventuell frakt och ram. Ange också mått och andra detaljer.

På verkets sida visas nu ett förmulär där besökaren kan lämna en köpförfrågan. Köpförfrågningar skickas direkt till din registrerade e-postadress och visas även på sajten. Det är upp till dig att kontakta den intresserade köparen för att fullfölja affären.


När du har sålt ett konstverk

Gå in på din försäljningssida för att hantera dina köpförfrågningar. Där markerar du verket som sålt. Alternativt kan du redigera verket och bocka i rutan "Konstverket är sålt", så att det inte längre visas som tillgängligt till salu (skriv inte "Såld" i titeln).

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy