Hjälp och guider / Försäljning av konstverk


Vad krävs?

För att sälja konstverk på Konst.se måste du som konstnär ha ett Premiumkonto. Det kan du teckna via Ditt konto när du är inloggad.


Vad kostar det?

Vi tar ingen provision eller avgifter vid försäljning av konstverk. Allt som behövs är ett Premiumkonto. Det kan du teckna på sidan Ditt konto när du är inloggad.


Vad får säljas?

Endast unika originalkonstverk får säljas på Konst.se. Inga upplagor, reproduktioner o.s.v. får säljas.
Om ni säljer digitalt skapade konstverk måste ni tydligt intyga i er presentation, eller i konstverkets beskrivning, att konstverken säljs i ett exemplar. Information om hur leverans sker (digital fil eller tryckt på canvas, storlek o.s.v.) bör även finnas med i beskrivningen. Flera exemplar av samma konstverk får inte säljas.


Hur sälja?

Ladda upp en bild på konstverket som du vill sälja. Försök att ta en så tydlig bild som möjligt.
För att konstverket ska listas under "Till salu" så behöver du ange ett pris. Du bör också ange mått på konstverket.

På konstverkets sida visas nu ett anmälningsförmulär för besökaren, där han/hon kan fylla i en köpanmälan. Köpanmälningar skickas till din registrerade e-postadress och det är upp till dig att kontakta den eventuella köparen för att fullfölja affären.


När du har sålt ett konstverk

Redigera konstverket och bocka i rutan "Konstverket är sålt", så att det inte längre visas som tillgängligt till salu (skriv inte "Såld" i titeln).