Hjälp & guider / Sälja konst


Vad krävs?

För att sälja din konst på Konst.se måste du som konstnär ha ett Premium-konto. Här tecknar du Premium.
Du kan bara sälja konstverk som du själv har skapat hos oss.


Vad kostar det?

Vi tar ingen provision eller avgifter vid försäljning av konstverk. Allt som behövs är ett Premium-konto. Det kan du teckna på sidan Ditt konto när du är inloggad.


Vad får säljas?

Endast unika originalkonstverk får säljas på Konst.se. Inga reproduktioner, prints, posters, giclée-tryck, upplagor av digitalt skapade verk etc. får säljas. Det går bra att visa upp prints, men du får inte prissätta dessa. Konst-grafik (ex. litografier, screentryck, etsningar) får säljas i numrerad och signerad upplaga. Upplagan får vara max 150 och ska stå framgå i verkets beskrivning. Skulpturer får säljas i upplaga om max 20.

Digitalt skapade konstverk kan bara säljas i ett ex. hos oss. Om du säljer digitala verk behöver du intyga i verkets beskrivning att verket endast säljs i ett exemplar. Information om hur leverans sker (som digital fil eller tryckt på canvas, storlek o.s.v.) bör även finnas med i beskrivningen. Flera exemplar av samma konstverk får inte säljas.

Foto får inte publiceras eller säljas hos oss.
Det är heller inte tillåtet att publicera AI-genererade bilder.


Hur sälja?

Ladda upp en bild på verket som du vill sälja. Försök att ta en så tydlig bild som möjligt.
Ange ett pris - priset ska anges inkl. moms, men exkl. eventuell frakt och ram (om inte verket redan är inramat). Ange också mått och andra detaljer.

På verkets sida visas nu ett förmulär där besökaren kan lämna en köpförfrågan. Ditt verk visas dessutom under sektionen "Köp konst". Köpförfrågningar skickas direkt till din registrerade e-postadress och visas även på sajten. Det är upp till dig att kontakta den intresserade köparen för att fullfölja affären.

Läs hur du kan tänka kring prissättning av dina verk


När du har sålt ett konstverk

Gå in på din försäljningssida för att hantera dina köpförfrågningar. Där markerar du verket som sålt. Alternativt kan du redigera verket och bocka i rutan "Konstverket är sålt", så att det inte längre visas som tillgängligt till salu (skriv inte "Såld" i titeln).

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy