Ylva Engman

Ylva Engman

Kristinehamn    Född: 1987

Jag är uppväxt och bosatt i en by några mil söder om Kristinehamn som heter Rudskoga. Här bor jag med min man och våra fyra söner, på gården finns min ateljé som kallas ”Ateljé Labacka” efter gatan jag bor på.

Sedan barnsben har jag älskat att måla och skapa, men detta hade jag under en period i livet tyvärr inte tid med då jag fastnade i ekorrhjulet och där min gnista nästan slocknade. År 2020 sade jag upp mig från mitt arbete för att måla på heltid, ett val jag inte ångrat en minut, dessutom fick jag livet åter och vingar att våga flyga med.

Jag målar i ett flertal tekniker så som akvarell, pastell, olja & akryl. Det jag helst målar är djur, natur och landsbygd som även är det som inspirerar mig. Ljuset fascinerar mig något oerhört, ljuset ger liv både till själen och målningarna. Att kunna få till en målning som är riktigt levande, eller fånga ett visst ögonblick är för mig en gåva som jag vill dela med mig av till andra.

Jag är självlärd/autodidakt men har gått kurser hos flera konstnärer för att utveckla mitt lärande tex. hos Julia Barminova och Kirsty Partridge. Just nu går jag två kurser för Anna Toresdotter om skiktmåleri i olja samt att måla ljus.

Besök gärna hemsidan www.ylvaengman.se för mer info.

Utbildning
Självlärd/Autodidakt
Workshop med Julia Barminova sep-22

Utställningar
2023
Utställning feb-april - Hammarö Art Gallery
Utställning på Café Kaffebönan i Åtorp

2022
Vernisage i Grunnebackagården, Kristinehamn -september 22
Teknikdagen i Rudskoga -juni 22

Kontakta Ylva Engman

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy