Ylva Dimetri

Ylva Dimetri

Solsken och rymdäventyr - glädje, är vad jag vill förmedla med mina unika färgstarka abstrakta oljemålningar. Som motpol till detta arbetar jag i blandteknik med djurporträtt, varma och lite underfundiga. Djurporträtten går att beställa, arbetar efter foto.

Påbörjade min konstnärliga verksamhet vid Skånska Målarskolan i Malmö 1982. I Spanien hittade jag en starkare färgskala som sprudlar av liv.

Mina oljemålningar är en resa i en annan atmosfär, rymden är den naturliga hemvisten. Starka färgaccenter mot en mjukare bakgrund ger styrka och harmoni.

Har haft ett mångfald utställningar inkl jurybedömda, i Skåne där jag bodde tidigare samt i Fuengirola, Spanien. Nu verksam i Skaraborg på bl a Kulturhuset Bildkällan, Falköping, Skaraborgssalongen, Skövde, Galleri Zebra, Södertälje, Galleri Ginkgo, Hellekis, Korpens galleri, Alingsås, d+c contemporary gallery, etc.

Utbildning
Skånska Målarskolan, Malmö 1982/83.

Aktuellt

Utställning Logården, Odensåker 23 - 24/3 2024
Publicerat 13 januari

Kontakta Ylva Dimetri

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy