Ann-Sofie Olsson

Ann‑Sofie Olsson

Boden

Ann-Sofie är en konstnär baserad i Norrbotten, Sverige. hon har arbetat med olika typer av konstnärliga uttryck under hela sitt liv. På senare tid har målning varit det vanligaste. Hon skapar mest naturteman från omgivningarna vid norrländska skogar men också Abstrakt, många gånger med mycket struktur och känsla. Hon målar ofta på stor duk med mycket känsla i konsten - energin eller för att förmedla det lugn som människor så väl behöver.
Ann-Sofie använder olika slags verktyg och tekniker i sitt skapande, i Mixed Media Art används ofta gouache och oljekritor som komplement till den vanligtvis dominerande Akrylfärgen. Hon blandar väldigt traditionella målartekniker med nytänkande och experimenterande, resin är en favorit. Hennes huvudsakliga konstnärliga utbildning kommer från den digitala världen och hon granskar ofta de fysiska verken i Photoshop Illustrator eller Corel Graphic Suite innan hon fortsätter i sitt fysiska skapande. Det gör det möjligt att se andra perspektiv och att testa idéer innan man sätter penseln på duken.

Medlem i konstnärsförening
Bodens Konstförening, Luleå Konstförening

Utställningar
2018 Kulturnatta
2019 Konst i det gröna
2019 Kulturnatta
2020 Konstvandring i Boden, plats i gallerian
2021 Galleri Wasen Popup Stockholm
2022 Galleri 14 (Egen utställning)
2022 Kulturnatta, Boden i lokal på gågatan
2023 Vårsalong med Bodenskonstförening på Galleri 14
2023 Konstrundan Norrbotten - kommande 27-28 Maj

Kontakta Ann-Sofie Olsson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy