Frank Varg Thorbjörnsson

Frank Varg Thorbjörnsson

Började med akvarell vintern 18/19 och har sedan dess aldrig sett tillbaka på mina oöppnade oljefärger och halvfärdiga verk.
Sedan ett par år tillbaka förstår jag att akvarellmålning är i en ständig utveckling inom dig själv och kommer att så för alltid att vara, då tillvägagångssätten vid målning tycks vara oändliga och till lika fascinerande.

Hade gärna velat gå i konstskola för att kunna lära mig alla grundtekniker inom målningen. Konstnär, tänker jag, att man inte kan utbilda sig till. Det är något du redan är eller har inom dig som vaknar förr eller senare.
Men tack vare alla dessa generösa människor från hela världen på U-tube, så har även jag kunnat lära mig massor av tekniker inom akvarellmålningen, framförallt under 'Corona åren'.

Naturligtvis skyller jag till stor del på vår numera stora akvarellikon; Lars Lerin! Hans fantastiska tavlor drog definitivt in mig i konstvärlden, och har inspirerat mig massor! Även innan jag började måla igen. Önskar bara han kunde dela med sig lite mer av sina tekniker. men man har ju rätt att vara hemlighetsfull!

Med min målning försöker jag förmedla en känsla och ett ljus. Att hitta stämningen och ljuset är nog viktigare än motivet. jag målar ogärna in människor i verken då jag ofta finner att de påverkar bilden/känslan i verket på ett negativt sätt. Naturen är min motivation och jag målar just nu precis det som kommer över mig för stunden, och testar nya tillvägagångssätt, oftast målar jag utifrån egna fotografier.

Bor i Rättvik men är ifrån södra Halland. Är ofta runt Hunnebostrand I Bohuslän då jag har stuga i trakten. Har hittills enbart haft möjlighet att måla under vintern, då resten av året tas upp av arbete och trädgårdar. Hoppas på bättring där, då det känns som att börja om varje vinter.

Utställningar
'EN AKVARELLMÅLARES BEGYNNELSE' 1 - 30 april 2022
Spira Konstbutik Storgatan 1 Rättvik

Kontakta Frank Varg Thorbjörnsson

Rättvik Dalarnas län
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy