200Frank Varg Thorbjörnsson

Frank Varg Thorbjörnsson

Rättvik    Född: 1971

Började med akvarell vintern 18/19 och har sedan dess aldrig sett tillbaka på mina oöppnade oljefärger och halvfärdiga verk.
Redan tidigt förstod jag att akvarellmålning är i en ständig utveckling inom dig själv och kommer att så för alltid att vara, då tillvägagångssätten vid målning tycks vara oändliga och till lika fascinerande.

Hade gärna velat gå i konstskola för att kunna lära mig alla grundtekniker inom målningen. Det hade säkerligen kunnat räta ut många frågetecken, framförallt i början. Men konstnär, tänker jag, att man inte kan utbilda sig till. Det är något du redan är eller har inom dig som vaknar förr eller senare.
Men tack vare alla dessa generösa människor från hela världen (främst från U-tube), så har även jag kunnat lära mig många tekniker inom akvarellmålningen. Framförallt under 'Corona åren'. Och därmed sparat in på uteblivna studielån.

Naturligtvis skyller jag till stor del mitt intresse på vår numera stora akvarellikon; Lars Lerin! Hans fantastiska tavlor drog definitivt in mig i konstvärlden, och har inspirerat mig massor! Även innan jag började måla igen. Önskar bara han kunde dela med sig lite mer av sina tekniker. men man har ju rätt att vara hemlighetsfull!

Med min målning försöker jag förmedla en känsla och ett ljus. Att hitta stämningen och ljuset är nog viktigare än motivet. jag målar ogärna in människor i verken då jag ofta finner att de påverkar bilden/känslan i verket på ett negativt sätt. Naturen är min motivation och jag målar just nu precis det som kommer över mig för stunden, och testar nya tillvägagångssätt, oftast målar jag utifrån egna fotografier eller fantasier, men tar även inspiration från nätet.

Bor i Rättvik men är ifrån södra Halland. Är ofta runt Hunnebostrand I Bohuslän då jag har stuga i trakten. Har hittills enbart haft möjlighet att måla under vintern, då resten av året tas upp av arbete och trädgårdar. Hoppas på bättring där, då det känns lite som att börja om varje vinter.

Utbildning
Generösa konstintresserade medmänniskor

Utställningar
1 - 30 april 2022
'EN AKVARELLMÅLARES BEGYNNELSE'
Spira Konstbutik Storgatan 1 Rättvik

24 juli 2022
Dagsutställning i Tossene Byggdegård, Hunnebostrand.

Akvarellutställning i Konstbutiken Spira. storgatan 1 i Rättvik.
10/8 - 24/9 2022.
Ställer ut 'Ljus'! Akvareller med ljus i blickfång.

5-6 Nov 2022
Car Art Biennalen 2022 Bilkompaniets Lokaler i Leksand

Fina Tossene Byggdegård Hunnebostrand Flera konstnärer ställer ut tavlor, foton och keramik.
5-6 nov kl. 11-16

Kontakta Frank Varg Thorbjörnsson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy