Ulla Weckström

Ulla Weckström

Hej och Välkommen!

Jag är född och uppvuxen i södra Finland. Teckning,målning och nu på äldre dar även collage har alltid varit en inspirerande hobby för mig. Jag målar främst i akvarell och mixed media. Den kreativa processen tillsammans med färger har en positiv inverkan på mig. Detta hoppas jag även kunna förmedla vidare till åskådaren. Ibland måste jag uttrycka sorg över krig, djurskydds problem m. m.

Jag är medlem i konstföreningar såsom
Nordiska Akvarellsällskapet och Akvarellkonst
föreningen i Finland, Hangö Bildkonstnärer rf och Ekenäs Konstförening rf.

Jag deltar i föreningars årsutställningar eller någon galleri utställning i Finland. Ibland ställer jag ut i ett café. Det viktiga för mig är att kontinuerligt få måla och utvecklas som konstnär. Och kunna förmedla något vidare till betraktaren.

Under årens lopp har jag deltagit i öppna högskolekurser i mixed media, akvarell, collage m. m. samt studerat konstvetenskap vid Åbo Akademi (öppna högskolan).

Numera jobbar jag mest hemma och deltar i olika akvarellkurser.

Min systerdotter Mia, bor i Stockholm och kan visa mina tavlor.

Aktuellt

Deltar i Ekenäs konstförenings utställning Konstgatan 1.8-31.8. Medlemmarna ställer ut tavlor i affärernas skyltfönster längs Kungsgatan i Ekenäs, som är en gågata. Ekenäs finns i Raseborg, södra Finland och grundades av Gustav Wasa.
Publicerat 21 juli 2020
Deltar i konstutställningen på Pargas Gård Kultur på Ladugårdsvinden den 22.7-26.7.
Publicerat 21 juli 2020
Deltar i Hangö Bildkonstnärers Sommarutställning i Hangö Stadshusgalleri under tiden 16.7-4.8.
Publicerat 21 juli 2020

Kontakta Ulla Weckström

Ekenäs, Finland Utomlands