Ulla Weckström

Ulla Weckström

Ekenäs, Finland

Hej och Välkommen!

Jag är född och uppvuxen i södra Finland. Teckning,målning och nu på äldre dar även collage har alltid varit en inspirerande hobby för mig. Jag målar främst i akvarell och mixed media. Den kreativa processen tillsammans med färger har en positiv inverkan på mig. Detta hoppas jag även kunna förmedla vidare till åskådaren. Ibland måste jag uttrycka sorg över krig, djurskydds problem m. m.

Jag är medlem i konstföreningar såsom
Nordiska Akvarellsällskapet och Akvarellkonst
föreningen i Finland, Hangö Bildkonstnärer rf och Ekenäs Konstförening rf.

Jag deltar i föreningars årsutställningar eller någon galleri utställning i Finland. Ibland ställer jag ut i ett café. Det viktiga för mig är att kontinuerligt få måla och utvecklas som konstnär. Och kunna förmedla något vidare till betraktaren.

Under årens lopp har jag deltagit i öppna högskolekurser i mixed media, akvarell, collage m. m. samt studerat konstvetenskap vid Åbo Akademi (öppna högskolan).

Numera jobbar jag mest hemma och deltar i olika akvarellkurser.

Min systerdotter Mia, bor i Stockholm och kan visa mina tavlor.

Aktuellt

Deltar i Finlands Akvarellkonstföreningens utställning, Retrospektiivi, i Akvart Galleriet, Helsingfors 26.9- 8.10.2023.
Publicerat 30 september 2023
Deltar i akvarellutställning i Italien, Museo ”Mario Rimoldi” Cortina d’Ampezzo, Lieve e potente l’incanto dell’aquarello. Utställningen är 30.6 - 3.10.2023.
International Watercolour Exhibition. Italia - Finlandia - Franca.
Publicerat 12 september 2023

Kontakta Ulla Weckström

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy