Ulf Finndahl

Ulf Finndahl

Kungsbacka

Jag målar i genren abstrakt expressionism. Jag har inga skisser när jag jobbar. Jag låter konstverket växa fram ur en kreativ resa med olika verktyg, såsom penslar, skrapor, trasor, kritor och pennor. Det är en dans mellan höger och vänster hjärnhalva. Den kreativa delen står för fantasi och unika uttryck och den logiska delen står för analys, komposition och kritiskt tänkande. Jag har arbetat hela min karriär som Art Director så jag har alltid varit involverad i komposition och form på ett eller annat sätt.
Varje konstverk är unikt och inspirationen kommer från naturen, statsmiljöer, minnen, musik och allt som inspirerar mig för tillfället. Konstnärer som har haft stor inverkan på min konst är: Willem de Kooning, Hans Hofmann och Antoni Tàpies. I min kreativa process börjar jag intuitivt och justerar kompositionen allteftersom målningen börjar ta form. Någon gång under processen presenterar sig ett starkt uttryck som jag väljer att slutföra till ett unikt och personligt konstverk.

Utbildning
• Falkenbergs konstskola
• Art Directorutbildningen, Göteborgs reklambyråskola
• Creative Visionary Program CVP (Nicholas Wilton)
• Kandidatexamen Göteborgs Universitet

Medlem i konstnärsförening
Svenska konstnärsförbundet

Med i konstrunda
Konstrundan i Halland: 9/5-12/5

Utställningar
Jurybedömd utställning 20/11, 2021 på Galleri Hjertstedska, Kungsbacka.
Mitt konstverk blev utvalt av juryn K G Nilson, professor i grafisk konst vid kungliga konsthögskolan för en utställning på galleri Hjertstedska, Kungsbacka.

Jurybedömd utställning 19/11, 2022 på Kungsbacka konsthall.
Mitt konstverk blev utvalt av juryn Håkan Wettre, intendent vid Göteborgs konstmuseum och konstnären Kerstin Dahl Norén för en utställning på Kungsbacka konsthall.

Representerad av:
Kungsbacka kommun

Kontakta Ulf Finndahl

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy