Ann-Charlotte Frick

Ann‑Charlotte Frick

Göteborg    Född: 1961

Ann-Charlotte Frick skapar bruks- och konstföremål i lera. Hon låter fantasin flöda, får ständigt nya idéer som nyttjas för att skapa föremål inom vitt skilda områden. Ann-Charlotte säger att hon drivs av att skapa och se nya former växa fram. Från att sporadiskt ha gått en kvälls – eller helgkurs har skapandet under det senaste året fått större utrymme och är nu en stor del av vardagen.

Inspirationen kommer från allt vi har runt omkring oss. Det kan vara trädets bark eller rötter, växternas blad, molnen på himlen, havet, olika former och föremål i vår omgivning och inte minst från samtal och umgänge med såväl familj som vänner och bekanta.

De är en stor bredd på de alster som Ann-Charlotte skapar. Alltifrån bruksföremål som cylindrar, vilka kan användas både till köksredskap och som vaser, knopar till dekoration, vaser i olika storlekar, mönster och glasyrer till skulpturer i olika former.

Ann-Charlotte använder framförallt stengodslera. Hon handbygger och formar sina föremål och använder tekniker som ringling, kavling och tumning.

Utbildning
2020 Färglära 1, Borås Högskola
2020 Diplomutbildning Keramik, Medborgarskolan
Helg och kvällskurser i keramik, akvarell och olja

Kontakta Ann-Charlotte Frick

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy