Stefano Di Marco

Stefano Di Marco

Om konstnären

Jag är halv svensk och halv italiensk, född och uppvuxen i Italien tills efter universitetsstudier i sociologi och filosofi vid 25 års ålder då jag flyttade till Sverige. Är självlärd, började igen och intensivt att arbeta konstnärligt på min fritid efter skilsmässan för snart tio år sedan. Sedan två år tillbaka arbetar jag konstnärligt på deltid och annars som lärare. Gillar att utforska olika tekniker och material och har alltid provat mig fram på egen hand.
Jag har en produktion hemma med bl.a:
-olika bilder i blyerts, torrpastell, akvarell och blandteknik.
-ca 25 pärlmosaik med Roccaile pärlor från Tjeckien med tema Karneval i Venedig och Paris efter egna tagna foto (med några undantag) som jag sedan har förvandlat till mosaik.
-ca 15 nakenstudier med tema Schieles modell, utförda i akvarell, blandteknik, torrpastell och blyerts.
-några skulptur i lera
-en nyligen påbörjat produktion av mosaik i marmor, sten, venetiansk smalti och guld.

Är ni intresserade att se mera hör av er, jag kan skicka mera bilder eller så är ni välkomna att ta en fika (utan förpliktelser) i mitt radhus i Hässelby gård, där jag har ett loft där jag kan utföra mina verk och samtidigt umgås med mina två tonåringar och med min fru.

Jag kan också utföra arbete på beställning, porträtt i torrpastell (efter foto eller levande modell), och pärlmosaiker efter egen motiv som ni kan skicka i form av ett foto.

Utbildning
Självlärd

Utställningar
MODELLSTUDIER 4-12 januari 2010 Konsthallen Gamla stan Stockholm
PÄRLMOSAIK VENEDIG PARIS 5-19 april 2012 Konsthallen Gamla stan Stockholm