Sofia Romedahl

Sofia Romedahl

Figurativt abstrakt med rörelse och känsla!

För mig är konsten ett sätt att uttrycka mina känslor. Jag älskar färg och rörelse, därför har jag hittat min konstform i intuitivt måleri. Motivet kommer ofta efter färgen för mig. Färgen väcker mina känslor och lockar fram de bilder jag går och bär på. Genom att måla hoppas jag förmedla känslor som kan hjälpa dig i din vardag, att hitta ett lugn och att landa i dig själv. För mig går självledarskap, personlig utveckling och kreativitet hand i hand. Därför vill jag dela med mig av min konst. Som pedagog vill jag också gärna förmedla den goda kraft som måleriet kan ha på din hälsa och håller i kurser i Vedic Art där meditation och yoga möter måleriet.

Jag har som en databas full med bilder att välja bland i mitt sinne, och när det rätta tillfället är där, till de rätta bakgrunderna, så ser jag dem på min canvas. Ibland kan det gå månader… Jag umgås med mina tavlor, tittar på dem och låter dem sjunka in i mitt medvetande. Plötsligt är den där, bilden som finns inom mig och som samtidigt träder fram på min bakgrund. Det är då det lossnar. En underbart härlig känsla!

Intuitivt måleri har öppnat upp min värld! Min brinnande längtan till måleriet och min passion för skapandet har plötsligt hittat hem och jag har hittat min egen stil i konsten.

Välkommen in i min värld!

Sofia Romedahl

Utbildning
Högskolan för Lärande & Kommunikation, Jönköping, Bildpedagog
KONSTFACK, Stockholm, Bildpedagog

DIVERSE FRISTÅENDE KURSER
Landskapsmåleri, Ölands Folkhögskola, Susanna Gunnarsson
Ljuset & Färgen, Kulturmagasinet Bergkvara, Bengt Jansson-Wennberg
Måla & Stråla, Shine Through Art, Ania Witwitska
Kom ut med din konst, Shine Through Art, Ania Witwitska
Fearless – skapa din konstbusiness, Karin Holmström
Vedic Art, Shine Through Art, Ania Witwitska
Vedic Art Fortsättningskurs, Medborgarskolan, Lovisa Limseth
Vedic Art Lärarutbildning, Gamlegärde Öland, Johannes Källman

Med i konstrunda
Södra Vätterbygdens Konstrunda

Utställningar
2021, 3/9 - 5/9, Södra Vätterbygdens Konstrunda, Friendly Corner, Tändsticksområdet Jönköping

Aktuellt

Efter en underbar upplevelse med en utställning på Södra Vätterbygdens Konstrunda, arbetar jag nu på ny verk och på en ny utställning i början av nästa år.

Under hösten kommer jag att arrangera kurser i Vedic Art och gläds åt att få förmedla den fantastiska metoden till andra att få uppleva.

Följ gärna min konstresa på Instagram; @sofiascreativespace eller Facebook "Creative Space by Sofia".

Välkommen till min skapande värld!
Publicerat 12 september

Kontakta Sofia Romedahl

Jönköping Jönköpings län
070 - 381 81 32
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy