Simon Kölle

Simon Kölle

Stockholm    Född: 1977

Simon Kölle (1977) är en etablerad och internationellt hyllad filmkompositör och filmproducent. Simon undervisar också på Linneuniversitetet och är återkommande gästföreläsare på Stockholms universitet. Simon har även, 2007, författat ett konstmanifest vid namn ”Manifesto of Holyism” (Heligism).

Simon Kölle började arbeta med digital bildkonst relativt nyligen men konst, musik, kampsport och historieberättande i olika former har han lång erfarenhet utav. Tekniken är kaotisk, bearbetning av egna fotografier, improvisation och Simon framställer sina målningar på dator.

Inspirationskällor är främst:
Mumtaz Ahmad, David Lynch, Jeremy Mann, Mario Panciera, Simon Heath, Richard Jarnhed, Hieronymus Bosch, Erik Bolin, Hilma Kölle, Yusaf Parvez, Yoji Shinkawa, H.P. Lovecraft, Salvador Dali, Gustav Doré, John Harris, Pieter Bruegel den äldre, Francis Bacon, Miyamoto Musashi och Marc Simonetti.

Debut-utställningen i januari 2023 beskrevs såhär:

I utställningen är fokus riktat mot kosmisk skräck, storslagna byggnader och vyer. Musiken är genomgående, den där förvridna och odödliga. Den röda tråden är instrument och byggnader som ackompanjeras av idén om att livet är obegripligt för människans förstånd samt att universum i grund och botten är främmande.

Utställningar
Pershagen Gallery Januari 2023 "Faller Himlen Ner?"

Kontakta Simon Kölle

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy