Mathilda Segerstad

Mathilda Segerstad

Göteborg

I mitt skapande dras jag ofta till det abstrakta. Jag vill väcka en, eller flera, känslor hos betraktaren. Jag får ofta höra att de som ser dem kan se många olika saker och figurer i mina tavlor, ibland helt nya till och med för mig. Jag jobbar alltid med många lager och eftersträvar ett djup och flera dimensioner i mina verk. Min konst speglar den inre verkligheten, inte den yttre. Jag vill erbjuda en känsloresa och eftersom jag är en andlig person så hoppas jag, i vart fall, kunna väcka frågor och tankar kring allt det där vi inte kan se med blotta ögat.

Jag experimenterar mycket med olika material och tekniker i syfte att upptäcka hur de fungerar och samverkar på duken. Att måla för mig är bli fri från tid och rum ett litet tag, och det är alltid en spännande resa att se vad som händer i processen från första penseldraget till ett färdigt verk. Ibland är det raka rör och vi är överens direkt men ibland måste vi umgås ett tag för att se vart vi är på väg.

Jag målar ibland utifrån givna motiv, men motiven tar alltid avstamp i en känsla som jag har, eller en känsla som jag vill göra upp med och som jag vill förmedla.

Utbildning och kurser:
Konstnärlig grundutbildning Gerlesborgsskolan, 1998
Kurs i spontant måleri under ledning Sofia Ocana

Medlem i konstnärsförening
Göteborgs konstförening

Kontakta Mathilda Segerstad

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy