Sarah Élwsköld

Sarah Élwsköld

Kiruna

I mitt skapande intresserar jag mig för former, färger och material. Jag brukar samla på alla möjliga saker jag stöter på, allt från rostiga spikar, muttrar, träbitar, kranium eller som nu senast – glasburkar som smält i en majbrasa. Dessa har jag både gjort gipsavtryck och leravtryck av för att använda som material i mina verk. Burkarna har antagit oväntade, men intressanta, former genom sin transformation av eld.

Jag har valt att arbeta på ett sätt som handlar om att följa spår. Det innebär att jag kan ha en grundidé eller vara inspirerad av någon annan konstnär. Ett material som intresserar mig eller en teknik. I dessa spår kan man följa med i mitt engagemang för kvinnors rättigheter och situation i samhället. Känslorna kring kvinnokroppens varande och icke varande; ilskan, traumat, frustrationen. Avsaknaden av intresse inom medicinsk forskning kring kvinnokroppens behov är ett av ämnena. Även mitt intresse för övrig vetenskap, teknik och det som finns ”bortom vårt vetande”. Sådant vi ännu inte upptäckt men som finns i vår fantasi och i våra drömmar.

Jag tror att min ateljé har blivit ett sorts laboratorium för gestaltande. Där det vetenskapliga möter fantasin. Jag låter ofta materialen visa vägen. Samtidigt får jag draghjälp av sakfrågor som intresserar mig.

Utbildning
Falkenbergs Konstskola, KGII.
Estetisk Bild och Form - gymnasieutbildning.

Medlem i konstnärsförening
Kiruna Konstgille

Utställningar
2020-02: Naturväsen, Kiruna Stadsbibliotek.

Kontakta Sarah Élwsköld

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy