Lars Einar

Lars Einar

Readymade (objet trouvé) betecknar ett vanligt, ofta massproducerat, föremål som en konstnär valt ut och upphöjt till konst. Begreppet myntades av Marcel Duchamp omkring 1915. Under många år har jag sparat föremål som utstrålar intressanta, konstnärliga, former. De har inte formgivits som konstverk men har stimulerat till uppmärksamhet och eftertanke: vilken vacker (konstig, ful, intressant etc pryl)! Vad är detta? Vilket material är det gjort av? Vad har det varit till? Hur har den fungerat? Det är ju ett konstverk!
Är inte dessa föremål lika mycket konst som etablerade skulpturer, fotografier eller andra bilder? Här är det föremålet självt som talar. Former som lika gärna skulle kunna utförts av etablerade konstnärer.
En del av föremålen har jag påverkat. De kallas då ”Assisted readymades”.

Utställningar
oxelösundssalongen 2019

Aktuellt

Just fått färdig en dokumentation i olja av ett område i Nyköping där det rivits mer än hundra bostadshus och industribyggnader. Många små tavlor och en stor som visar Östra Östra bergen med rivna industrier.
Publicerat 16 februari

Kontakta Lars Einar

Oxelösund Södermanlands län
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy