Niklas ”Pix” Bodin

Niklas ”Pix” Bodin

Karlstad    Född: 1966

Jag brukar kalla mig för återfallskonstnär. Har lagt penseln på hyllan många gånger men trillar snart dit igen. I ny tappning. Började som autodidakt på Söder i Halmstad 1991, med ateljé i en gammal fabrikslokal. Några år senare började det om i Karlstad. Fram till 2015 sysslade jag enbart med oljemåleri, kanske en och annan akvarell eller blandteknik.

Jag hade både separata utställningar och deltog i samlingsutställningar. Ibland jurybedömda, ibland inte. Jag målade även live några gånger och har sålt konst till människor från Norrland, Skåne och Ryssland till Israel, Australien och Canada. Däremellan blev det (som sagt) många konstpauser. Ibland några månader. Ibland några år.

2015 hade jag en egen utställning i Gamla Kraftstationen i Deje, norr om Karlstad. Temat var med- och motmänsklighet i samband med den stora flyktingströmmen. Då experimenterade jag med skulpturer och upplevelsekonst (olika rum) för första gången och fastnade direkt för detta att vara öppen för all typ av skapande.

Sedan ett par år tillbaka återbrukar jag. Av både miljövänliga och mer egoistiska och kreativa skäl. På loppisar och i folks garage och bodar finns massor av användbart material för en konstnär. Varför rata det som kan få nytt liv? Det visade sig också vara populärt bland konstpubliken, så visst kan gammalt bli nytt!

Jag har mycket bilder och filmer utlagt på Instagram och Facebook där processen bakom varje verk finns att beskåda. Där finns också mycket av mitt tidigare skapande.

Väl mött, on- eller offline.

https://instagram.com/pixpxt
https://facebook.com/artbypix

Utbildning
Autodidakt

Utställningar
Utställningar i urval

Återkommande
2001-2004 Cafè August, Karlstad (Kulturfestival, målar live, separatutställningar)
2012-2017 och 2022 Gamla Kraftstationen i Deje (samlingsutställningar) och egen utställning på temat Medmänsklighet i samband med den stora flyktingströmmen 2015

Flerårsutställningar (året runt)
2009-2012 Enggården, Arvika (kontinuerlig samlingsutställning)
2010-2012 Karlstad Airport (separatutställning)

Jurybedömda
2009 Väsby Konsthall (samlingsutställning)
2010 och 2011 Höstsalongen, Kistamässan
2014 och 2023 Värmlands Konstnärsförbunds Höstsalong på Värmlands museum och på Rackstadmuséet i Arvika

Separatutställningar
2009-2015 Många separatutställningar, t ex på Galleri Almar i Karlstad, Nes Kulturhus i Norge, Sundsbergs Gård i Sunne, Lögdö Bruk i Timrå, Hamnmagasinen i Enköping, Galleri Svea i Stockholm, Stationshuset i Mölle...
2015 Temautställning "Ex animo" om med- och motmänsklighet i samband med den stora flyktingströmmen, Gamla Kraftstationen, Deje
2022-23 Carlstad Art Gallery, Galleri Björken i Sunne, Karlsfors Gård i Lerdala

Samlingsutställningar
2011 Brick Lane Gallery, London
2011 Konst i Kungsträdgården (utomhus)
2010 och 2011 Höstsalongen, Kistamässan
2010-2012 Stockholms Konstsalong
2013 Konst i det gröna, Karlstad stadspark (utomhus)

Cirka 400 oljemålningar inköpta av privatpersoner (även i utlandet), företag, konstföreningar och kommuner.

Aktuellt

Då var det dags igen. Första utställningen 2024 blir hos Strängnäs Konstgalleri under påsk. Vernissage torsdag 28/3 och öppet även fredag till söndag. Många nya cirkulära verk dyker upp. Även många som varit med på ett par utställningar tidigare. Hoppas vi ses!

Därefter väntar en liten sommarutställning i Karlstads centralaste galleria Mitt i City. Här deltar jag i det fantastiska arrangemanget Rundgång, som till 100% handlar om återbruk. Jag återkommer med datum. Väl mött!
Publicerat 24 mars

Kontakta Niklas ”Pix” Bodin

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy