Niklas ”Pix” Bodin

Niklas ”Pix” Bodin

Karlstad    Född: 1966

Jag brukar kalla mig för återfallskonstnär. Har lagt penseln på hyllan många gånger men trillar snart dit igen. I ny tappning. Började som autodidakt på Söder i Halmstad 1991, med ateljé i en gammal fabrikslokal. Några år senare började det om i Karlstad. Fram till 2015 sysslade jag enbart med oljemåleri, kanske en och annan akvarell eller blandteknik.

Jag hade både separata utställningar och deltog i samlingsutställningar. Ibland jurybedömda, ibland inte. Jag målade även live några gånger och har sålt konst till människor från Norrland, Skåne och Ryssland till Israel, Australien och Canada. Däremellan blev det (som sagt) många konstpauser. Ibland några månader. Ibland några år.

2015 hade jag en egen utställning i Gamla Kraftstationen i Deje, norr om Karlstad. Temat var med- och motmänsklighet i samband med den stora flyktingströmmen. Då experimenterade jag med skulpturer och upplevelsekonst (olika rum) för första gången och fastnade direkt för detta att vara öppen för all typ av skapande.

Sedan ett par år tillbaka återbrukar jag. Av både miljövänliga och mer egoistiska och kreativa skäl. På loppiskyrkogårdarna finns massor av användbart material för en konstnär. Varför rata det som kan få nytt liv? Det visade sig också vara populärt bland konstpubliken, så visst kan gammalt bli nytt!

Jag har mycket bilder och filmer utlagt på Instagram och Facebook där processen bakom varje verk finns att beskåda. Där finns också mycket av mitt tidigare skapande.

Väl mött, on- eller offline.

https://instagram.com/pixpxt
https://facebook.com/artbypix

Aktuellt

Nu är det snart dags igen! Efter 5 års paus har det blivit fullt ös och det är extra kul att återbruk är så populärt. Har hållit på med detta i snart 3 år och det uppskattas att det är uppskattat.

Först är det Värmlands höstsalong på Rackstadmuseet 30/9-19/11, där jag deltar med ett verk. Sedan är det soloutställning utanför Skövde, på Karlsfors Gård i Lerdala 2-5/11. Där blir det åka av. Massor av verk och en hel del nya. Ja, nygamla då :-)

Vi kanske ses?
Publicerat 30 augusti
Sagolika Sunne - utställning pågår

Har du vägarna genom Värmland i sommar så pågår just nu (17/6-13/8) en relativt stor utställning av mina konståterbruksverk på Galleri Björken i centrala Sunne.

Jag är själv på plats första och sista dagen av spektaklet.

Go sommar på dig!
Publicerat 6 juli

Kontakta Niklas ”Pix” Bodin

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy