Pernilla Svanström

Pernilla Svanström

Om mig

Jag bor och lever med min familj i Halmstad på västkusten. Min största passion i livet är att måla. Jag är en mixed-media konstnär och mina målningar är ofta en kombination av akrylfärg, akvarell, collage, tusch, krita. Jag tycker också det är roligt med monotypi. Mitt huvudmaterial är akryl på duk eller akvarellpapper. Stilen varierar då jag tycker om att utveckla mitt måleri och jag är nyfiken på att upptäcka, experimentera och testa nya metoder.

Jag skapar ofta fritt, intuitivt och lekfullt. I min konst möter du ofta starka färger, glädje, natur, människor och djur. Det kan bli symboler, blommor, katter, fåglar och fjärilar. Jag inspireras av livet runt omkring mig.
Jag vill främst förmedla känsla och glädje med mina verk.
Jag är medlem i ateljén Trappan samt i konstföreningen Rubeo.
Mina alster har visats på konstgalleriet Halmstad Art & Design, Ateljé Trappan, Strandgården i Vilshärad, Rubeos samlingsutställningar, Salon des refusees i Halmstad, företaget Albany International, företaget Etteplan, Brandts Galleri Sävsjö, Söndrums Bibliotek mm.

Utanför livet i min lilla studio ägnar jag mig främst åt min familj, man och två tonårspojkar. Mycket tid ägnas också åt våra hundar.

Utbildning
Många kurser i teckning och måleri

Medlem i konstnärsförening
Rubeo och Atelje Trappan

Med i konstrunda
Deltagit i Viltsnok ett flertal gånger