Rose-Marie Larssson

Rose‑Marie Larssson

Motala    Född: 1970

Det finns en färgglad, spirande värld i penseln som vill komma ut och få plats. Med färg och fantasi kan den få chans till det. Jag målar genom att vara i färgernas magi och i de intuitiva skapandet får bilden får ta form vartefter jag målar. När jag har den vita duken framför mig vet jag aldrig vilken väg den ska ta utan i samspel med färger, mönster och former upptäcker jag någonting i bilden som jag vill arbeta vidare med. Jag ändrar och väljer vart efter målandet pågår. Bilden förändras ständigt i mitt målande. Jag har inte en plan som ska färdigställas utan tvärtom försöker jag sätta den i bakgrunden och låta färgen leva sitt eget liv.

Jag har skapat så länge jag kan minnas. Med färger, papper, tyger och garner. Allt skapande drar mig till det som en magnet. Det är dock i de intuitiva målandet som jag upplever mig mest fri och kreativ. Jag blir inte fast i olika föreställningar om hur mina färdiga bilder ska se ut. den färdiga bilden är ett mysterium ända tills den är där framför mig. Det är en lugnande känsla att bara behöva besluta om nästa steg. Ett steg i taget.

Jag heter Rose-Marie Larsson och bor i Motala. Jag arbetar som förskollärare / ateljerista. Barn är ofta mycket intresserade att arbeta kreativt och får jag inspiration till mitt målande från dem Barn gör , de tänker inte jag kan väl inte, är detta bara nog osv. Jag gör som barnen målar och har roligt med färg, form och mönster. Jag vill att mina tavlor ska vara positiva, färgsprakande och göra människor glada.

Du är hjärtligt välkommen att höra av dig via denna sida om du är intresserad av någon tavla på denna sida.

Ha en bra dag. Mvh R-M

Utbildning
Har deltagit i ett flertal online kurser kring måleri online av olika konstnärer Bl.a. Flora Bowley, Ania Witwitzka m.fl.

Just nu deltar jag i kursen "Find your JOY" online som leds av Louise Fletcher från England.

Medlem i konstnärsförening
Skänninge konstnärsförening, Motala konstnärsförening

Utställningar
Utställning Skänninge stadshotell 2019

Greppstads gårdsbutik under 2021-2023

Mantorps bibliotek spetember 2022

Konstrakan Tranås juli 2023

Mallboden Motala juli 2023

Aktuellt

utställning på motala bibliotek v 49-50

utställning Motala konstförening nov 2023
Publicerat 22 oktober 2023

Kontakta Rose-Marie Larssson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy