Monika Lenander

Monika Lenander

Om konstnären

Av en slump provade jag 2012 att måla med akryl och efter det var jag fast. Nu har målat sedan dess, mestadels akryl men har även en och annan målning i akvarell, olja samt blyerts.

Sommaren 2016 gick jag på min första konstutbildning i akrylmåleri! Det blev den stora vändningen för mig! Från att ha målat små tavlor med landskapsmotiv fick jag prova att måla stort och även abstrakt. Kort efter fixade jag min egen ateljé hemma och hade också min första utställning under året. Januari 2017 hade jag min första Vernissage/Utställning. Jag har sålt målningar både till privatpersoner och konstföreningar.

Jag arbetar ofta lager på lager vilket gör att processen kan ta tid, jag tycker om att ha något foto eller liknande att jobba ifrån men det viktigaste är inte att få det likt utan jag vill jobba fram en känsla med penseln eller palettkniven. Jag tycker om att bli överraskad av mig själv och är ofta nyfiken på hur målningen ska bli i slutändan. Mitt sätt att måla kallar jag abstrakt realism. Mina motiv är tydbara men inte helt klara utan lämnas till betraktaren att urskilja. Viss konst är kanske mer abstrakt men innehåller ändå alltid något som betraktaren kan relatera till. De målningar jag sålt mycket av är konst med kvinnor och människor i städer, oftast i regn men även kvinnor som dansar balett.
Målningarna kan tyckas ganska dystra och mörka men med lite färgklickar här och var, i form av bla. kvinnor i vackra färger som ljusar uppSommarkurs: Att påverka en måleriprocess, att gå på upptäckt i måleriets beståndsdelar. Kelvin Sommer.

Fortsättningskurs konst distans på Malmfältens folkhögskola.Gilla gärna min facebooksida: @monikaskonst samt följ mig gärna på instagram @monikaskonstgalleri

Jag målar i viss mån tavlor på beställning. Hör av er så kan vi diskutera färgsättning, motiv och pris!

Utbildning
Eskilstuna folkhögskola 2016: Att påverka en måleriprocess, att gå på upptäckt i måleriets beståndsdelar.

Distanskurs i konst. Malmfältens folkhögskola

Medlem i konstnärsförening
Eskilstuna konstförening

Utställningar
2016 Teaterladan, Rådhustorget, Eskilstuna
2017 januari Coop Sveaplan, Eskilstuna.
2017 juli-augusti Rådhustorget Eskilstuna
2018 4/6-10/6 Galleri gamla stan Eskilstuna

Aktuellt

Deltar i Konstens vecka v 40 med start 28 september. Går i Eskilstuna och Torshälla! Jag finns på plats i galleri källaren, Torshälla 28-29/9 mellan 11-15!
13 september
Hej! Jag har lagt upp lite nya konstverk! Mer på gång!
19 juni
Det finns nya målningar på min hemsida, under rubriken Nytt! Välkomna!
24 april
nu har jag lagt ut lite nya målningar till salu på min sida, i albumet nytt!
3 februari
I samband med utställningen på Mälarsjukhusets konstgalleri har jag lagt upp lite nytt i mitt galleri. Även lagt in nytt i Till salu!

Välkomna in och kika!

12 november 2018

Kontakta Monika Lenander

Stora Sundby Södermanlands län