Yvonne Monasdotter

Yvonne Monasdotter

Västra Frölunda    Född: 1963

Jag är självlärd i min konst och har målat hela mitt liv sen jag var liten.

Akvarell, akryl och Mixed media är medium jag använder mig av. Mixed media innebär att jag på vissa målningar använt mig även av gouache, ink och pastell.

Mycket fantasi flödar när jag målar, blandat med figurativ konst och livfulla rörelser över lag och gärna med detaljrika inslag.

Jag tycker om att föra med ett budskap i varje målning, där jag vill få fram ett lugnt och harmoniskt uttryck, gärna med ett instick av humor om och när det passar in. Däremot namnger jag inte alla målningar utan lämnar över det till betraktaren att känna in.

Jag vill skapa en ljuv atmosfär med mina tavlor för dagens konst som ger en känsla av en djup inandning av lycka.

Ofta har jag en grundidé om vad jag ska måla men lika ofta vet jag aldrig vilket motiv jag ska måla, utan målar helt på känsla. Bilder dyker upp beroende på tankar, känslor, minnen och humör.

Att måla är som att meditera för mig. Naturen och vattnet ligger mig varmt om hjärtat så det är naturligt för mig att jag drar mig dit i min konst. Naturen ger oss energi och dessutom är naturens färger helt otroligt fantastiska.
Fantasi och humor känns också som en naturlighet i många av mina målningar.

Kontakta Yvonne Monasdotter

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy