Mikael Andersson Ljungblad

Mikael Andersson Ljungblad

Jag vill fånga det oväntade och försäker överraska mig själv. Fånga ögonblicket då själen vandrar iväg, och koncentrationen har tappat greppet. Mellanrummet mellan ögonblicken. Det drömska tillståndet där kropp och själ är ett med allt.
Vill hålla det abstrakt, och öppet för fantasi och egna tolkningar. För mig blir föreställande bilder lite endimentionella, och låsta.

Det är inte lätt, men det är kul att försöka. Jag jobbar helst med stora dukar som man kan härja omkring med innan dom får fast form.

Tänker fortsätta med bildskapande men även skulpturer i plåt, neon, betong mm. Måste bara hitta min verkstad/ateljé så jag kan stöka omkring ordentligt. Är öppen för förslag, åsikter och önskemål. Även utsmyckningsuppdrag kan vara aktuella.

Jag har lagt till till efternamnet Ljungblad som är släktnamnet på min mammas sida, för det tycker jag är fint och jag vill gärna hedra den sidan av min släkt. Morfar Folke Ljungblad körde en turkosblå bryggarebil för Skellefteå Ångbryggeri, alltid fullastad med läsk, öl och svagdricka. Det var det mest fantastiska fordon man kunde tänka sig, och det bjöds alltid på läst när man hälsade på.

Utbildning
Kursverksamheten Folkuniversitetet Göteborg
KV Konstskola Göteborg
Hovedskou Målarskola Göteborg
Datorkonstprogrammet Skövde högskola

Utställningar
Permanent Konstutsmyckning på Svenska mässans kongresshall i Göteborg.
Skulpturer i järn, plåt, neon, lackfärg och popnitar.
Liljevalcs vårsalong
Björngårdsvillan i slottsskogen, Göteborg
Konst i centrum, Karlskrona

Kontakta Mikael Andersson Ljungblad

Karlskrona Blekinge län
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy