Miguel Habana Castro

Miguel Habana Castro

Nyköping

Jag heter Miguel Habana Castro, är född och uppväxt i det glada och färgstarka Mexiko och bor i Sverige sedan 2004.

Min arbetslivserfarenhet har en internationell prägel då jag verkat som konstnär och haft anställningar i Mexiko, Österrike, Schweiz och Italien. I Österrike bodde och försörjde jag mig som konstnär i nio år och fyra av dessa år var jag anställd på ”Österreiches Latinamerika-Institut”, som konstlärare och konstnärlig ledare.

Under åren 2000–2002 återvände jag till Mexiko och arbetade som koordinatör för självständiga konstnärer i Veracruz vilket också mynnade ut i ett samarbete med en arkitekt där vi tillsammans skapade skulpturer, möbler och dekorationer till bland annat karnevalslastbilar. Under samma period samarbetade jag med en konstnärsgrupp för olika teatrar i Mexico City. Detta arbete innebar allt inom scenografi; måleri, tapetsering, modellbygge och slutligen ansvaret för helheten kring slutprodukten.

I mitt yrke som konstnär har jag presenterat mina verk på ett 30-tal kollektiva och ett 20-tal individuella utställningar och jag har också anlitats för ett flertal muralmålningar.

Kontakta Miguel Habana Castro

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy