Marita Forsvid Lund

Marita Forsvid Lund

Kungälv

Hej och Välkommen till min konstsida!
Roligt att Du har hittat hit. Jag som har den här sidan heter Marita Forsvid Lund och är (i april -22) nybliven ”tidig” pensionär. Äntligen ska jag få mer tid över att skapa och utveckla mitt måleri!
Ritat och målat har jag gjort, mer eller mindre, hela livet. Jag har gått ett antal kurser i akvarell- och oljemålning, ikonmålning och, nu de senaste åren, grund- och fortsättningskurs i Vedic art. Och här känner jag att jag har hittat hem. Att måla utan regler och krav och istället utgå ifrån glädje och inre känsla. Att låta färgen och inspirationen flöda. Oftast blir målningarna abstrakta men ibland händer det att något mer föreställande växer fram. Jag använder oftast akryl på canvas eller papper men ibland med tillägg av olika saker som ger struktur eller annan yta. Ibland med komplement av akrylpennor. Jag målar inte bara med pensel utan även med spacklar, plastkort, svampar, tops, tandpetare mm. Man kan faktiskt måla med det mesta!
Så återigen Välkommen till min värld av färger! Och vill du se fler av mina målningar kan jag varmt rekommendera att du kikar in på min instagramsida, ateljemaritasmalerier (länk finns längre ner på denna sida).
Hittar Du någon målning Du är intresserad av (oavsett om det är här eller på Instagram) så tveka inte att kontakta mig!

Aktuellt

Nu har jag lämnat in två målningar som ska vara med på Amatörsalongen på biblioteket i Skärhamn! Vernissage är lördag 10/2 kl 11-13 och sedan hänger utställningen kvar till 16/3. Öppettider är samma tider som biblioteket (kolla deras hemsida). Varför inte ta en tur till Skärhamn, kolla utställningen och samtidigt göra ett besök på Akvarellmuseet? Där startar en ny utställning om akvarellmålning nu i februari.
Publicerat 7 februari
Nu har jag ”snöat in” på akvarellmålning. Så himla roligt att testa nya tekniker och se vart det för mig. Akrylen får stiga tillbaka ett steg eller två nu. Det viktigaste, i mitt tycke, vad gäller mitt måleri är att det är roligt och att min nyfikenhet väcks. Att vara inspirerad att prova, öva. Att förundrad se hur färgen sprids över pappret, blandar sig med andra kulörer, ändras när den torkar. Att inte veta vart processen för mig. Mycket blir ”bara” just ett test. Annat blir jag nöjd med. Ramar in och lägger upp här (och på mitt Instagram).
Publicerat 17 januari

Kontakta Marita Forsvid Lund

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy