Marie-Sofie Holmqvist

Marie‑Sofie Holmqvist

Jag började måla (igen) för snart två år sedan. Under högstadiet och första delen av gymnasiet trodde jag att jag skulle utbilda mig kring något inom konst, men musiken klev in och gitarr, sång och låtskrivandet ersatte penslarna, färgerna och formerna.

Inte förrän över 30 år senare slöts cirkeln och nu står jag här igen. Sen ett par år tillbaks har skapandet med färger och lekandet med de olika medierna mer och mer kommit att ersätta mina andra kreativa uttryck.

När jag skapar leker jag med barnet inuti mig. Det skvätts runt, det rinner och blaskas. Det testas olika tekniker som skapar olika textur och former. Oftast gör jag mina bakgrunder så. Därefter kommer ”vuxenjaget” in för att analysera, fundera och därefter sy ihop målningen till en varm känsla i magen.

Mycket är intuitivt målande. Men jag tar även beställningar på olika motiv med valda färgskalor. Sen målar jag, utifrån de tekniker jag tycker passar och känns rätt.

Jag målar mest i akryl, men även en del akvarellmålningar. Vill inte begränsa mig utan fortsätter hela tiden hitta nya uttryck och provar mig fram.

Hoppas ni tycker om det ni ser

/Marie-Sofie ”Mija” Holmqvist

Utbildning
Självlärd

Går kurs i Vedic Art (10/17)

Utställningar
20-21/11-20 INSTÄLLT pg s rådande omständigheter kring Covid-19 restriktionerna.
Livemålning och utställning -Ronneby centrum - återkommer med adress

26/9-20 Livestream Brokamåla Gård, Olofström. Livemålning med budgivning under sändningens gång. 50% av slutbudet går till hjärnfonden

16/5-20 Utställning och Livemålning på Mormors Bakeri Nötabråne

3-30/1-20 Utställning Rådhuset Karlshamn, cafeterian

Kontakta Marie-Sofie Holmqvist

Karlshamn Blekinge län
0705918881
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy