Marianne Maja Lindqvist

Marianne Maja Lindqvist

Jag är uppväxt i Uppland, men har i vuxen ålder flyttat runt en del i Sverige och bott på Gotland och även Dalarna på olika platser, just nu bor jag i Uppsala, och jobbar med barn och arbetar mycket med skapande processer med dem. Min atelje har jag hemma där jag bor och där skapar jag i olika tekniker och inte bara måleri, Jag fotograferar även mycket och skriver en del.
Jag är väldigt förtjust i Gotland och dess natur, så dit åker jag så ofta jag kan. Kanske jag en dag flyttar tillbaka dit. Tanken finns.
Eftersom mycket av min arbetstid gått till mitt jobb på förskolan så har måleriet varit lite nedlagt ett tag, men jag känner lust och kommer att börja måla mer nu igen, ser fram emot att kunna ställa ut mina tavlor igen. Det är jätteroligt att möta människor på en utställning och höra deras upplevelser av mina målningar.

Min största inspiration är LUST, i mötet med människor och platser, vandringar i skog och stunder vid havet. och känslor det väcker. Musik av många slag är också en stor inspirationskälla.

https://instagram.com/marianne_maja_lindqvist?r=nametag

Utbildning
Färg och Form Väddö Folkhögskola
Gotlands Konstskola Skulptur och Måleri

Utställningar
2000 Tellus, Midsommarkransen
2002 Transformaturhuset , Stjärnsund
2004 Art Gallery, Stockholm
2004 Art Fair Stockholmsmässan Ålvsjö
2005 Art Galley ,Stockholm
2007 Ohlssons Galleri, Uppsala
2008 Hijazz, Uppsala
2012 Art Lab , Uppsala
2014 Kocks Galleri, Uppsala
2014 Art Lab, Uppsala

Född: 1967
Uppsala Uppsala län
0736589647