Maria Hamberg

Maria Hamberg

ENGLISH WEBSITE PLEASE VISIT
www.mariahamberg.com

Hej!
Kreativitet har jag haft med mig sen barnsben, men det var musiken som kom först och som upptog större delen av mina unga år. Målandet började 1999, då min mor hastigt gick bort. Hon lämnade efter sig en mycket exklusiv målarväska, med italienska oljefärger som stod i hörnet och "blängde" på mig.
En kväll öppnade jag den där målarväskan och sen dess har jag målat från och till.
Att måla på heltid gav jag mig dock möjlighet till att utforska först 2014. Bästa beslut någonsin :-) Sen dess har det bara flytit på.
Akryl o mixed media är mitt främsta medium idag men visst händer det att det blir olja vid tillfälle.

Min procedur är inte märkligare än att jag vill vara fri i mitt målande, d.v.s. jag har aldrig en klar bild av vad det ska bli.Det enda jag bestämmer är vad det är för färger jag dras till just då och börjar med olika rörelser antingen med fingrarna, penslar, rollers, vatten etc....till slut är det något som kommer upp och som jag då sätter mitt fokus på.

Att hela tiden lära sig olika tekniker och att prova på olika moment är dock ett måste för mig, och därför har jag svårt att sätta ngn nisch på mig, så det kanske får bli det att jag inte har ngn :)
Abstrakt konst är i alla fall det som tilltalar mig mest ..även om jag både beundrar och inspireras av alla möjliga genrer. När detta händer brukar jag vanligtvis ha bråttom till studion i Onsala för att börja utforska o skapa och se vad som vill fram.


Kontakta mig gärna om du skulle vara intresserad av någon målning. Jag skickar både inom och utanför Sverige.

Tack för att du kom förbi här och hoppas vi ses framöver på någon av mina utställningar. Just nu håller jag som bäst på med att landa i mitt nya hus och bygge av större studio så dröjer något mellan varven med måleriet.

Följ mig gärna på instagram kontot, det är där jag först lägger ut mitt arbete...alliance längst ned på sidan finner du de sociala medier ikoner för att ta dig vidare. Du finner även min hemsida här, men observera då att den är på engelska.

Utbildning
2019 Vinter Akryl kurs digitalt Jodie King ’’Art for Rebels
2019 Höst Vedic art Akryl kurs Wiveka Warenfalk
2019 Sommar Akrylkurs Blekinge Sofia Ocaña
2019 Raku helgkurs Elisabet Johansson Onsala Ateljejo
2018 Tusch helgkurs Varberg Anette Carlsson Moberg
2017 Gele artprint helgkurs Gbg Ingrid Draminsky
2017 Konstlinjen Art College Gbg Stefan Ceder
2015 Helgkurs Akryl Asperö Sofia Ocaña
2015-2016 Sommar Akrylkurs Österlen/Lunkaberg Sofia Ocaña
2014-2016 Akryl kurser Sensus Gbg Sofia Ocaña

Medlem i konstnärsförening
Norra Hallands konstnärsförening

Utställningar
2019 Onsala Sjö & Båtmuseum ”Akryl&Lite till
2019 Samlingsutställning Odd Fellow Gbg
2017 Samlingsutställning Galleri Villastaden Borås
2016 Samlingsutställning Västra Frölunda Kulturhus
2016 Galleri Engleson "Ny Epok” Gbg
2006 Galleri Fenix Gbg


Sålda verk till konstföreningar:
•Hallands Länsförsäkringar
•Ystad Kommunanställdas konstförening

Aktuellt

Hej!
Vi har kommit till slutet på oktober o snart är vi inne i November...det för mig innebär att i slutet på denna veckan påbörjas äntligen bygget av min nya ateljé, efter kraftiga förseningar. Ska bli fantastiskt med hela 50 kvadrat att ’’leka’’ i bland färger o penslar:-) Mycket som ska göras under denna tid.

Just nu är jag med på en digital samlingsutställning i Zürich för artboxproject. Jag kommer också vara med i deras digitala utställning i Barcelona Maj 2021.
Det var många utställningar som uteblev under rådande omständigheter..så bestämde mig för att hoppa nästan allt i år o fortsätta med att skapa som är det bästa jag vet :) o nu så..även fokusera på kommande bygge under denna tid.
I januari/februari hoppas jag allt ska stå klart och då är du välkommen att kontakta mig för privat visning vid intresse. Givetvis med det rådande rekommendationer som finns då. Sänd mig en e-post till artmariahamberg@gmail.com i så fall:)

Annars fortsätter jag med att sälja min konst här digitalt på konst.se sidan, liksom på min engelska sida www.mariahamberg.com

Ta hand om dig så länge:)
Maria
Publicerat 26 oktober

Kontakta Maria Hamberg

Onsala Hallands län
Hemsida Instagram