Malin Leijonberg

Malin Leijonberg

Mölndal    Född: 1969

Malin Leijonberg heter jag och jag hade min första separat utställning i en nedlagd tvålbutik mitt I centrala Göteborg, året var 1995 och sedan dess har jag arbetat med glittertanter, forsänglar känslofigurer och prinsessidenter.
Min ateljé är belägen i en gammal kvarn från 1700 talet , mitt i en brusande fors 15 min från Liseberg.
Genom åren har mina glittertanter och prinsessidenter ändrat form och fason men jag landar alltid i det färgstarka glada glittrande livsbejakande.Livet är fullt av tråk och grånyanser alldeles av sej själv så jag brinner för att sprida mer färg och bubblor i vardagen.Jag arbetar oftast i acryl men blandar gärna med sprayfärg akvarell tusch och textil.
Genom åren har jag haft utställningar i bla Stockholm, Göteborg, Jönköping, Oslo, Grebbestad mm.
Mina tavlor hänger i hem och kontor i flera länder och miljöer.Varje gång en glittertant lämnar hemateljen i Kvarnbyn fylls hela jag av glitter och glädje över att få förmånen att färgsätta någons vardag.
Att prinsessor bajsar glitter och att toomuch never is enough är sedan gammalt..
Att stå upp för sej själv och vara sej själv sann det är just och jämt vad mina glittrande tanter och prinsessidenter handlar om.
Någon frågade var jag hämtar min inspiration, och förutom människor jag möter kommer den sej av ett myllrande inre sagolandskap där det växer tårtor ur marken och där bubbelflaskorna är människostora och var och en är perfekt just som den är, i sina höga glappande skor och kurviga leopard klänningar, missmatchande hår och överdådiga smycken.
Välkommen till min värld fylld av bubblor och styrka.
Var dej själv...Alltid det vinner alla på !!

Kontakta Malin Leijonberg

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy