Lotta Olofsson

Lotta Olofsson

Klippan

Jag målar med acrylfärg och helst med Kopparfärg, det ger en fin lyster i alla slags ljusvinklar. Mina tavlor lutar åt både art deco och poster pop up to date.

Gemytliga kopparmålade tavlor som Ni kan inreda ert hem med.

Lite info om mig: Jag heter Lotta Olofsson o bor i samhället Klippan i Skåne! Jag är uppfödd i Klippan o bor ff kvar i denna trevliga by där jag har 5 minuters gångavstånd till skogarna här runtom!
När jag var 16 år (1975) gick jag en kurs hos den då kända Klippankonstnären Torsten Anderström fast då var jag ung och mycket annat kom mellan. Efter ett antal år tog jag upp mitt målarintresse igen och gick en kurs hos konstnären Jörgen Salomose men efter den kursen hade jag tyvärr ingen tid till att sätta mig ner och måla tavlor, utan det blev först för något år sedan som jag verkligen tog tag i det igen och började måla. Jag var såklart lite ringrostig i början och tyckte att inget blev bra men efterhand som jag målar så känns det bättre och bättre. Jag hittade äntligen min stil och det är att måla med kopparfärg! Att måla med kopparfärg ger en otrolig lyster i all slags ljusvinklar! Håller även på träskulpturer såsom häst i real storlek, hästhuvud mm

Utbildning
Gått utbildning hos den kände Klippankonstnären Torsten Anderström samt den andre kände konstnären Jörgen Salomose.

Utställningar
Herrevadskloster, Kultur-Havremagasinet 2015.
Klippans Bibliotek 2015.
Klippans Konsthall 2016.
Helsingborg Idrottsmuseum, Idrottens hus 2016
Grannys i Klippan 2016'
Scandic Hallandia 2016
Scandic Karlskrona 2017
Påskrundan Kristianstad ArtQueen. 2017
Teaterhotellet i Malmö 2017
Sankt Petri kyrka i Klippan 2017
Klippans konsthall 2021

Kontakta Lotta Olofsson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy