Lisa Ström

Lisa Ström

Mölndal, Västra Götalands län    Född: 1967

Jag har alltid älskat att skapa och har så gjort till och från genom livet på olika sätt. Jag har haft flertalet lyckade egna vernissager och varit med på andra olika evenemang. Men känslan av att tiden inte räckt till har flåsat mig i nacken. Att leva ut min fulla kreativitet på fritiden har haft sina begränsningar

Men nu finns det inte längre något som kan stoppa mig från att få leva min dröm. Och det gör jag verkligen. Jag känner mig lyrisk.
Med tio år kvar till pensionen känner jag att det helt enkelt är dags att våga ta steget in i drömmen och se vad som händer. Att inte våga är inte längre ett alternativ. Livet är nu.
Jag har lämnat min tjänst i byggbranschen och gått på en tjänstledighet om 6 månader. Detta för att nu äntligen kunna göra det jag fullkomligt älskar; att få vara kreativ och skapa precis när helst jag vill på dygnet! Att få vara i den bubblan där tid inte existerar. Där det inte spelar någon roll som helst vilken dag det är. Eller vad klockan är. Det här är rena drömmen. Och det är min dröm. Som bara precis har börjat. Väck mig inte.

Idéerna till mina verk inspireras av bevarande och återbruk. Rätt och slätt det som tiden satt sina spår i. Jag skapar, med få undantag, mina tavlor helt från grunden så därav kan jag välja exakta storlekar om så behövs. Jag försöker, för min inre frid, att använda så mycket spill- och restmaterial jag kan komma över från olika byggen.
Mitt hjärtas ambition är alltså att återbruka och skapa något nytt av det. Som sen gärna får se gammalt ut.
Och jag älskar rost. Och plåt. Det ruffa. Det grova. Textur. Tyngd. Och det skira. Rosor. Kallor. Och andra blommor. Såsom vallmo. Och liljekonvalj. Sa jag att jag även älskar rost….?

Många av mina idéer kommer till mig när dom inte borde. Ni vet det där med att vakna mitt i natten… Bland annat kom tanken om att få till en ”armeringsram”. Ibland gör det inte så mycket att jag inte kan somna om för då mina idéer får gro till sig. Värre är att inte kunna kliva upp och påbörja idéerna.
Nästintill samtliga tavlor som är utan ”armeringsram” går vid önskemål att lägga till vid beställning. Pris regleras efter storlek på tavlan.
Likaså att man kan beställa till installation av ljushållare.
Några av mina tavlor är även skapade för att sätta belysning bakom för att få en trivsamt ljus genom utsågade håligheter. Jag fullkomligt älskar när ett konstverk kan användas för flera ändamål.
Hemma hos mig har jag en tavla som döljer min TV och en annan tavla som blir till ett extrabord när den fälls ut. Finns att se på mitt Instagramkonto @lisastromart om du nu blev nyfiken.

Jag har ett väldigt stort intresse av inredning över lag. Även där med samma utgångspunkt som i konsten; att göra nytt av gammalt. Jag får ibland i uppdrag att hjälpa mina vänner att verka som deras inredningsinspiratör, vilket är en uppgift jag gärna slukar med hull och hår. Och min utgångspunkt är alltid att försöka förändra ett rum utifrån vad som redan finns. Att skapa ett hållbart hem med en trivsam känsla utan följa några som helst trender. Ett hem med en stark personlighet och med en hemtrevnad att längta hem till.
Och givetvis komplettera detta med en eller tre tavlor från mig. För nu är det ju främst konst det handlar om.

Hoppas ni inspireras av både min konst och den resan jag nu har gett mig in på.

Lisa
8/4-22
Kvarnby, Mölndal

Utbildning
Självlärd under omkring 7000 arbetstimmar.

Medlem i konstnärsförening
Konstriket

Med i konstrunda
15-18 april, Skånes Konstrunda, Art Castle i Kristianstad

Aktuellt

Jag har blivit inbjuden att delta i Skånes Konstrunda över påsken och det ska bli väldigt spännande!
Jag kommer då att befinna mig på Art Castle i Kristianstad från 15-18/4. Vore kul om vi sågs där!
Publicerat 8 april

Kontakta Lisa Ström

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy