Linda Elvegård

Linda Elvegård

Gällivare

www.welcometogallivare.com
Sagt om Linda:
"Rummet är fyllt av skratt. Den där sortens goda skratt som smittar av sig. Det går inte att värja sig för Lindas endorfiner, pepp och färgstarka budskap. Det ordnar sig. Det är det som Linda vill förmedla genom sitt skapande och sin konst till betraktaren. Vi förstår av en stund med Linda att hennes bildlärare i högstadiet fick henne att inse att hon kan måla, att uppmuntran kom från mamma och gammelfarmor Ebba, ja hon hade ju också målandet i sig.

Linda har varit till södern, arbetat som väktare för att återigen sugas norrut till Luleå av hemlängtan. Där träffade hon sin man. Mer målande, konstkurs och ett manssamhälle förargade. Kränkningar i branschen hon verkade i berättade att hon, en liten kvinna, inte kunde vara väktare. Detta skapade en gnista och då kom verket ”Please bitch” till. Linda är rak, tydlig och spontan. Hennes skapande ska gå av bara farten. Om en tavla tar flera dagar tröttnar Linda på den. Det ska gå snabbt och vara perfekt!

Linda målar ut sina känslor, ilska och glädje. Texttavlorna är humoristiska, ta inte livet så allvarligt, det kommer att ordna sig. Folk har stört sig på det positiva. Här har det genom tiderna hört till att beklaga sig och ge plats åt Jante vid bordet.

Nu omfamnar Linda sin attityd vilket hennes enkla och slagfärdiga Håll käften-tavlor vittnar om. Passar det inte så får det vara."

Kontakta Linda Elvegård

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy