Lildarlin Linda Andersson

Lildarlin Linda Andersson

Göteborg    Född: 1973

Genom min konst vill jag skapa en visuell dialog och spegla den skönhet jag ser i världen.

Linda Andersson, dotter till ett jazz- och Count Basie-fan, som under hennes uppväxt kärleksfullt kallade henne Lil'darlin. Född och uppvuxen i Stockholm, men har tillbringat mer än 10 år utomlands i Kanada, Frankrike, Storbritannien och Österrike. Hon är nu bosatt på västkusten precis vid havet utanför Göteborg, där hon också har sin ateljé.

”Att uttrycka mig kreativt har varit djupt rotat i mitt hjärta sedan jag var väldigt ung, men det var inte förrän senare i livet jag upptäckte min kärlek till abstrakt måleri. Jag arbetar i första hand på duk med blandtekniker och akryl med färgtoner förenat med mina egna naturbaserade handgjorda pigment.”

Genom sitt konstnärliga uttryck tar hon sig an ämnen som kan uppfattas som universella, men med en personlig tolkning. I hennes konstverk inspirerade av naturen är ljuset en central symbol som representerar hopp och överlevnad, där hon vill förmedla hur kärlek är en drivkraft för att öppna upp nya möjligheter och övervinna hinder.

Kontakta Lildarlin Linda Andersson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy