Lennart Jensen

Lennart Jensen

Om mig

Parallellt med mina 34 år inom grafisk design har jag målat både figurativt och abstrakt och känner mig bekväm med de flesta material och medier. 2017 lade jag i en högre växel för konsten och första projekt blev serie bläck på Yupopapper, vilket resulterade i två galleriutställningar med ett sextiotal målningar i Stockholm 2018. I maj i år var det dags igen på Galleri Movitz i Stockholm där akryl dominerade. På temat "Naturligtvis!" visades ett fyrtiotal verk, målade i ett personligt manér som passar optimalt i modern miljö. Inför kommande utställning på Galleri Greger Stockholm sista veckan i augusti är måleriet i full gång och på denna utställning blir det en mix av nymålat och tidigare ej visat material. Välkommen! (se mer info under Utställningar)

Utbildning
Autodidakt med över 40 års erfarenhet av konstnärligt måleri och omfattande kunskap i teori, material och metoder.

Utställningar
"Lyrisk Abstraktion" • Galleri Greger Stockholm • 31/3 – 5/4, 2018.
"Höstsalongen" • Galleri Greger Stockholm • 29/9 – 4/10, 2018.
"Naturligtvis!" - Galleri Movitz Stockholm • 24/5 – 30/5 2019.

Kommande utställning:
"Lennart Jensen, Bläckmålningar" • 24-29 aug 2019
Galleri Greger • Hornsgatan 46, Stockholm.

Aktuellt

Jag ställer ut 26st bläckmålningar på Galleri Greger, Hornsgatan 46, Stockholm 24-29 aug. De flesta är nya och har inte visats här ännu. Mer info och en tjuvtitt på nio av dem kan du se på min personliga konsthemsida www.lennartjensenart.se Välkommen!
3 augusti
Ett tjugotal nya motiv BLÄCKmålningar i dämpade jordfärger finns nu att beskåda. De flesta har storlek 40x50cm inkl vit passepartout och ram (du kan välja vit eller svart). En storlek som passar in på de flesta väggar.
17 juni
Grafiskt distinkt, färgstarkt och originellt måleri för modern miljö.
6 juni
Tre tavlor med guldram och ståltråd – klara att hängas. Funkar optimalt på egen vit vägg i modern miljö men kan hängas på annat sätt med snille och smak i arrangemang.
2 juni

Kontakta Lennart Jensen

Hägersten Stockholms län