Leif Danielsson

Leif Danielsson

Halmstad    Född: 1952

Jag har under drygt 20 års tid målat akvareller i perioder när tid och inspiration funnits. Bildskapandet har funnits med sedan ungdomen genom mitt intresse för att fotografera och att skissa/teckna. Bilderna har oftast hamnat i byrålådan eller på väggen här hemma. När jag numera äger min tid helt själv, har jag äntligen beslutat mig för att visa mina bilder för en större publik.
Akvarell är fascinerande med ibland oberäkneliga effekter i vatten och färgpigment. Jag vill alltid utforska och ta till mig nya tekniker med grund i den basala akvarelltekniken.
Det är en utmaning lära sig pigmentens egenskaper och att dra nytta av den kunskapen för att få åstadkomma de effekter man vill ha. Samtidigt ger det spontana och oväntade en extra dimension åt bilderna.
Motiven växlar från stilleben, människor och landskap till mer abstrakta, stiliserade bilder.
Genom åren har jag gått kurser för bland andra Lucie Rääf, Mia Lundqvist och Anna Törnqvist med olika intervall sedan mitten av 1990-talet.

Kontakta Leif Danielsson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy