Krista Brice

Krista Brice

Äsköping    Född: 1988

Jag är självlärd konstnär från Lettland, för närvarande bosatt i Sverige. Jag inspireras av naturen och dess skönhet i mångfalden. Jag gillar att skildra naiva, fantasifulla djurkärleksscener i mina målningar. Temat rymd återspeglas också i mitt arbete. Jag försöker skapa realistiskt magiska målningar, med hjälp av ljusa färger och olika bakgrunder i mina kompositioner.

Mina konstverk är oftast gjorda i akrylteknik, men jag älskar att upptäcka andra tekniker samtidigt som jag blandar dem med akryl. Jag använder ofta flerfärgade imiterade gyllene löv, du kan hitta isoleringstejp, godispapper och kristaller i mina tavlor.

Jag håller med Albert Einstein: "Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskapen är begränsad." Och jag tror verkligen på Pablo Picassos ord: "Allt du kan föreställa dig är verkligt."

Utställningar
Utställningar:
2022 - konstnärsmonter på "Konst på Luftkastellet", Luftkastellet, Malmö, Sverige
2020 - separatutställning " Känslor II", köpcentrum Kurzeme, Liepaja, Lettland
2020 - separatutställning "Grön" restaurang Andalūzijas suns, Riga, Lettland
2020 - separatutställning "Känslor II", köpcentrum Riga Plaza, Riga, Lettland
2020-separatutställning “Känslornas trädgård",restaurang Andalūzijas suns, Riga, Lettland
2020 - separatutställning "Vi är i sagan", köpcentrum Riga Plaza, Riga, Lettland

Grupputställningar:
2021 - "Imorgon börjar idag", galleri "Art Pegazs", Riga, Lettland
2019 - "Kärlek i poesi och målningar", Valdemarpils utställningslokal, Lettland

Privata samlingar:
Lettland, Sverige, Finland, Storbritannien

Publikationer:
2020 – Talsi TV, podcast Fika. Krista Brice (Lettland/ lettiska)
2020 - intervju med “Talsi News”, artikel “För mig är målning en del av vem jag är och vem jag vill vara” (Lettland/ lettiska)
2020 – “Lettiska offentliga medier” webbsida, artikel "Dreams and "Feelings II" av Krista Brice. Tavlor för glädje. Utställning i Liepaja” (Lettland/ ryska)
2020 – community för letter över hela världen "KOPĀ", podcast Kvällssamtal om det och det med Krista Brice, (Storbritannien/ Lettland/ lettiska)

Kontakta Krista Brice

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy