Kia Kinell

Akrylmålning av Kia Kinell

Kia Kinell

Utan titel, 2023

Akryl
50 x 61 cm

2 500 kr

Akrylmålning målad på uppspänd duk

2 500 kr

Om konstnären

Man skulle kunna tänka sig att Kia Kinell är en ovanligt begåvad naturbegåvning, som, med tanke på sitt andra krävande yrkesliv, kunna ta en genväg till sin nuvarande konstnärliga nivå. Men så är det inte. Kia har under lång tid utvecklat sin begåvning under träning hos nutida Svenska konstnärer och målmedvetet satsat mycket av sin tid på utbildning för att förfina sin talang för akvarell - och gouache teknik. Samtidigt som akrylmåleriet börjar ta alltmer plats i verksamheten.

Kia Kinell har ett utpräglat personligt tilltal i sitt måleri. Hennes uttryckssätt är i sin lyckade kombination av dramatik och konsekvens i mitt tycke starkare än det mesta man ser i hennes genre.

Bo Löfgren, konstnär

Utbildning
Målat för fyra konstnärer i Stockholm under många år

Medlem i konstnärsförening
Svenska konstnärsförbundet

Med i konstrunda
Tallinn 2018 och Frankrike 2019

Utställningar
Jag ingår i konstnärs nätverket DNA, Den nya akademin och i konstnärs nätverket Artnetco.

Hösten 2020 och 2021 blev jag uttagen av en jurybedömd utställning på Liljevalchs konsthall.Vi var konstnärer från Skandinavien som ställde ut.I juryn satt Ernst Billgren, Bea Szenfeld samt Mårten Castenfors.

Jag har vid flera tillfällen blivit uttagen till jury bedömda höstsalongen, Väsby Konsthall och akvarellsalongen, Edsvik konsthall.

Foto på målningarna och ljussättningen på mina målningar här på konst.se kan inte till hundra procent ha en exakt färg återgivning.Ibland är fotoåtergivelsen på målningen klarare och mera intensiv i sina färger och ibland är det tvärtom.Ibland är det ingen skillnad alls.Jag har ofta förstorat upp mina målningar i interiörbilderna som finns till varje målning.Så tänk på det innan du köper en målning.

Jag har målarkurser med individuell undervisning i min Ateljé i Stockholm.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se