Per Bentley / Olja

Oljemålning Änglamark, Per Bentley

Per Bentley / Olja

Änglamark, 2022

Olja
46 x 55 cm

5 900 kr

Mapp: Oljemålningar
Medium: Olja med kniv och aluminiumfolie
Datering: 2022
Bildmått: 46x55 cm
Signatur: Handsignerad av konstnären
Ram: Oramad
Kondition: Nyskick

OBS! 2 veckors fri returrätt mot att köparen står för likvärdig returfrakt och att varan är i samma skick som när den levererades.

Skickas med posten samma dag som köpet genomförs i ett väl emballerat paket. Fraktfritt inom Sverige med normal leveranstid om 1-3 dagar.

5 900 kr

Om konstnären

Jag har målat i hela mitt liv. Konst, arkitektur och design ger för mig en djupare känsla av glädje och välbefinnande och finns dagligen i mitt hjärta och sprider även uppskattning i min omgivning. Går gärna på konstutställningar och njuter och lär av alla färger som betyder så mycket. Glädjer mig gärna åt andra som lyckas och tar ofta intryck och finner inspiration för att utveckla mitt eget måleri.

Att måla är för mig som att experimentera. Jag målar med mycket starka intensiva färger från naturen och skildrar den verklighet som jag betraktar. Mina motiv väljs ofta från naturen då det finns så många upplevelser som måste målas och upplevas, samt betraktas och tolkas av andra. Jag målar ofta med mycket oljefärg för att skapa skiftningar och nyanser i mina målningar, vilket ger en fantastisk lyster åt målningen. Jag tycker det är viktigt med harmoni i målningen där alla färger lyfter fram motivet och i vissa fall "förskönar" verkligheten. Får man fram rätt färgkombination, dvs. när alla färgerna passar tillsammans är det på samma sätt som ett musikstycke som alla älskar. För mig är nog färgerna det viktigaste, men givetvis finns även motivet där som en del till viktig upplevelse från verkligheten.
Jag upplever friheten, oberoendet, färgerna i tillvaron som ger mig en härlig känsla av välbefinnande.

Jag började måla i blyets vid 6 års ålder för att sedan utveckla mitt måleri med akvarell. Har målat en hel del porträtt och även olika figurmotiv för att senare falla in helt på oljemålning. Jag experimenterade med olika tekniker, som bl.a. att måla med kniv (Båthamnen) för att sedan prova oljepastell (Vildblommor) och lära mig få lite "liv" i mina målningar. Detta är en bra teknik vid bl.a. blomsterstilleben för att få fram helt levande blommor. Jag fastnade för starka klara färger i stor omfattning för att få direkta ljusskiftningar i målningen.

På senare tid har jag även börjat arbeta med digital teknik och collage.

Jag har sålt en hel del målningar ofta på beställning, men också haft separatutställningar. Blev publicerad i den Internationella konsttidningen 1340 ART MAGAZINE 2017 // Q3 och även i Aesthetica Magazine under december 2017.

Utbildning
Autodidakt.

Utställningar
Konstutställning Spinneriet Lindome 21-23 april 2017.
Publicerad i 1340 ART MAGAZINE 2017 // Q3.
Publicerad på 1340gallery.com
Publicerad i Aesthetica Magazine december 2017.
Publicerad i Svenska Dagbladet, februari 2020.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se