Akrylmålning Beständig, Anna Norén

Beständig, 2022

Akryl
63 x 38 cm

Beständig är en diptych. (dvs två tavlor som skapar ett motiv ihop), inspirerad av stadshuset i Stockholm. Närmare bestämt stadshusets fasad som består av ett fantastiskt tegel. På sina håll så syns spår om vad fasaden varit med om. Teglet har missfärgats, gått sönder eller bytts ut. Trots tidens tand står stadshuset stadigt kvar i marken, beständigt genom tiden, omfamnat av teglet. Tegel som material och denna beständighet är inspirationen till tavlan med samma namn.

Tavlan är gjord med akrylfärg, penslar och palettkniv. Den är en sober i sina färger och passar väl in i skandinaviska hem.

Om konstnären

Jag målar abstrakt konst i både små och stora format. Min skaparprocess är intiutiv och består av många lager färg där skaparglädjen får stå i centrum.

Som konstnär är jag extra förtjust i att exprimentera med material och nya tekniker, vilket gör att mina tavlor ofta tar ganska olika uttryck. De flesta av tavlorna har en bas i akrylfärg och är kompletterade med mixed media.

Just nu är jag väldigt inspirerad av min längtan till havet och att dyka ned i turkosblå vatten. Att få känna tystnaden och stillheten som omsluter mig under ytan. Känna den oändliga storhet som havet visar upp och viktlösheten i min kropp. och känna, att jag för en kort stund, får besöka en annan värld där bara nuet och upplevelsen finns.

Utställningar
Augusti 2020 - Farbror Nikos Café och Galleri
November 2020 - Tyresö Slottskrog
April 2021 - Farbror Nikos Café och Galleri
Juni 2021 - Galleri S:t Erik
Juni 2022 - Café Startboxen
September 2022 - Galleri S:t Eriks
Oktober 2022 - Höstsalong på Karlsfors
Oktober 2022 - Galleri Grip Välgörenhetsutställning
November 2022 - Tyresö Slottskrog
December 2022 - Julsalong på Galleri Grip

6-12 Februari 2023, Rönninge
12 Februari - 5 Mars 2023, Café Startboxen, Täby
6-9 Mars 2023, Galleri Hind, Stockholm
April 2023, Galleri St Erik, Stockholm
Juni 2023, Oak Island Galleri
Juni-Juli 2023, Tyresö Slottskrog

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se