Akvarell Sommarbacke, Petter Brorson Edh

Sommarbacke, 2022

Akvarell
19 x 14 cm

Min fru och jag har skaffat en liten lägenhet vid en skidanläggning i de svenska fjällen. Vi vet redan hur det är där på vintern och tycker om att åka skidor, men jag ser mycket fram emot att vara där mer under sommarmånaderna. Att se allting i sommargrönska och lära känna skogarna och vattnen bättre.

Om konstnären

Alltid med en fot i skogen

Jag föddes 1975 och mina första minnen hör hemma i Västmanland. När jag var fem år gammal flyttade familjen till Torsby där jag bodde tills jag vid trettiofem års ålder påbörjade mina ingenjörsstudier vid Karlstads universitet och bosatte mig i Karlstad.
Intresset för djur och natur har följt mig sedan jag var liten och vi tillbringade somrarna i vår lilla stuga i skogen, utan varken el eller rinnande vatten. Skogen och vattnet var nära och jag har trivts i den miljön sedan dess. Lika tidigt föddes intresset för att rita och måla. Gradvis blev målandet ett sätt att
avbilda det som jag tycker är vackert, ofta just naturmotiv.
På senare år har jag fascinerats av ljus och färg och att försöka att förstå och återge hur olika ljusförhållanden påverkar hur jag uppfattar det jag ser.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se