Akrylmålning Färgackord i dur, Gunilla Tuvin

Färgackord i dur, 2022

Akryl
40 x 60 cm

Om konstnären

Att måla är ett behov. Jag har använt måleriet sedan jag var ung och med tiden försökt hitta mitt eget uttryckssätt. Jag har gått från olja till akvarell, mest av en slump då oljemåleriet var svårare att ta med på resor. Den sista tiden har Jag har jag mer och mer övergått till akryl.
Jag hämtar mest inspiration från naturen, den som finns runt omkring oss och som kan trollbinda på olika sätt vid olika årstider och olika tider på dygnet. Vid havet, vid fjället, vid det öppna landskapet… Både det som finns nära och längre bort. Men även staden kan vara vacker i olika ljus och vid olika tider. Att fånga en stämning och att försöka förenkla och fånga valörer har blivit min utmaning. Likaså att sträva efter kontraster och lystern i färgerna.
Att måla abstrakt har också blivit en ny utmaning.
Jag har gått en konstnärlig grundutbildning på Malmfältens folkhögskola
Ett otal kurser i Sverige och utomlands för olika lärare som t ex Lars Holm, Håkan Lager, Marianne Chayet, Maria Ginsburg m fl. Har även deltagit i konstkurser vid Edsviks konsthall. Konsthallen är nu nedlagd men jag är medlem i ateljeföreningen på Edsvik och målar i deras atelje’.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se