Akvarell Autumn leaves, Ingela Alvmyren

Autumn leaves, 2021

Akvarell
36 x 26 cm

Om konstnären

Fåglar, natur, skog och landskap är det jag oftast målar men egentligen spelar det inte så stor roll vad motivet är då det främst är en känsla, sinnesstämning eller struktur jag är ute efter att fånga och förmedla. Som när solens ljusstrålar bryter igenom efter ett kallt höstregn och letar sig ner och lyser upp en rostfärgade mosse i skogen. Eller de mjuka duniga fjädrarna på småfåglarna som sitter och kurar på sin gren. Jag rör mig mycket ute i naturen och i omgivningarna här i Gullbrandstorp där jag bor och det är så jag samlar på mig intryck och inspiration för nya målningar.

Målandet har funnits med i olika i perioder under hela mitt liv men det var inte förrän 2015 då jag upptäckte akvarellen som medium som jag blev intresserad av att måla på allvar. Akvarell är vackert, flyktigt, mjukt och spännande, och har lika många uttryckssätt som det finns akvarellister. Det är fullt av möjligheter och utmaningar och kan ibland vara riktigt svårt att förstå och bemästra, men det är också det som gör det så otroligt spännande och som driver mig framåt. Det är också det som får mig att inse att ju mer jag lär mig om akvarellmåleri, desto mer inser jag att jag inte vet.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy