Akrylmålning Följ med mig ut i natten, Maria Nahlin

Följ med mig ut i natten, 2021

Akryl
80 x 100 cm

Om konstnären

Maria Nahlin är född 1981. Jag bor tillsammans med min familj på Värmdö utanför Stockholm. Har så länge jag kan minnas varit intresserad av färg och form men det var för några år sedan, under en jobbig tid i mitt liv, som jag började måla mer. Jag behövde hitta en väg ut ur en tillvaro med många negativa tankar som tog all min tid och energi och det var då jag började måla. Genom målandet fick jag ur mig alla känslor jag hade inom mig och började må bra igen! Sen dess har det fortsatt och jag älskar att stänga in mig i målarbubblan och skapa utifrån de känslor som jag har inom mig som längtar efter att få komma ut och beröra med färg och form.

När jag målar tillåter jag mig själv att släppa loss och skapa kaos, där allt inte behöver vara så perfekt, i kontrast till en i övrigt strukturerad och organiserad tillvaro. Processen i måleriet är det roliga. Det är när känslan inom mig får styra som jag får mest inspiration och det är även då resultatet brukar bli bäst. Jag vill att betraktaren själv ska bilda sig en uppfattning och förhoppningsvis känna massor av känslor när de ser mina målningar. En målning kan få många olika betydelser och upplevelser vilket jag tycker är spännande och intressant.

En av många reaktioner jag fått och som jag tycker beskriver min konst bra är: ”Först såg jag inte alls vad det var men sen såg jag och nu kan jag inte sluta se det!”

Jag arbetar mestadels med akryl och jag gillar att använda spackelspadar, svampar och mina egna händer framför vanliga penslar. Den senaste tiden har dock penslar fått en större plats i mitt skapande.

Autodidakt/självlärd.


Specialbeställ
Jag målar efter dina önskemål!

Att specialbeställa en tavla av mig innebär att jag målar efter dina önskemål. Du bestämmer vilka mått tavlan ska ha, om den ska vara stor eller liten samt vilka färger tavlan ska ha (eller inte ha!) Ska tavlan vara mörk eller ljus? Liggande eller stående? En specialbeställd tavla blir något helt unikt och personligt och jag gör allt för att förstå och hitta den rätta känslan som du är ute efter. Tillsammans skapar vi just din unika drömtavla!

Välkommen att höra av dig till mig med dina önskemål!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se